С белтъчно-плодовата диета можем да станем по-стройни, да се сдобием с плосък корем.

Лесно е да се спазва подобна диета.

Идеална е за тези, които обичат месо и риба, и за любителите на сладкото.

Но трябва да се спазва максимално точно до появата на първите резултати.

Каква е тайната на диетата?

Самото нейно наименование показва какво ще бъде менюто. Допуска се яденето на белтъчни храни и плодове.

Постна риба и месо, яйца, морски дарове, нискокалорични млечни продукти – извара, сирене – ето това трябва да включим в менюто.

Плодовете са източник на въглехидрати, които повдигат настроението, също съдържат много фибри, които добре насищат и почистват червата.

Плодовете насищат организма с необходимите витамини и минерали. Разбира се, допускат се и сладко-кисели плодове.

Белтъчно-плодовата диета позволява и някои зеленчуци.

Това са домати, броколи, салати, патладжани, краставици, моркови.

Разрешени са също и всякакви зеленчуци.

Белтъчно-плодовата диета може да се разнообрази и със зеленчуци, тъй като освен че са полезни, са и нискокалорични.

В периода на отслабване приемът на сол трябва да се ограничи до минимум.

По-добре да се използват различни билки и подправки. Освен това трябва да се пие повече вода.

Разрешени също неподсладени компоти, зелен чай, айран.

На ден трябва да се приемат до 2.5 литра течности.

Всички ястия трябва да се варят, задушават или приготвят на пара.

Готови подправки не трябва да се използват.

Този хранителен режим нормализира храносмилателната система, подобрява процесите на метаболизма, помага за намаляване на проявленията на целулита.

По време на диетата няма да изпитвате глад, не е нужно да се приемат допълнително витамини и минерали.

Диетичното меню осигурява всички необходими хранителни вещества на организма. Приятен бонус е и подобряване състоянието на кожата.

Тази диета не вреди на здравето.

Но за съжаление, белтъчно-плодовата диета не е подходяща за всички.

Причината е, че увеличава натоварването върху отделителната система, затова при проблеми с бъбреците, пикочния мехур или стомашно-чревния тракт, е противопоказна.

Меню на диетата за всеки ден

Понеделник

• Закуска – 100 грама извара, ябълка и зелен чай;
• Обяд – 200 грама пилешко, зелева салата;
• Вечеря – 2 чаши айран;

Вторник

• Закуска – омлет от 2 яйца с домати, зеленчуков сок;
• Обед – риба на пара и ябълка;
• Вечеря – салата домати и краставици;

Сряда

• Закуска – кисело мляко и ябълки;
• Обяд – пилешко и портокал;
• Вечеря – салата от морски дарове и краставица със зелена салата;

Четвъртък

• Закуска – зеленчукова салата, ябълка;
• Обяд – риба на пара и грейпфрут;
• Вечеря – 200 грама стриди и зелен чай;

Петък

• Закуска – кисело мляко и 300 грама плодове;
• Обяд – зеленчукова супа и ябълки;
• Вечеря – извара и 2 киви;

Ако в промеждутъците между храненията ви се прияде много, изпийте чаша айран, билков или зелен чай, хапнете зелена ябълка, цитруси или краставица.

Белтъчно-плодовата диета не трябва да предизвиква глад.

Но ако подобно меню на диетата изобщо не ви харесва, можете леко да го коригирате.

Например, на обяд хапнете не пилешко, а говеждо или морски дарове.

За вечеря оставете извара или йогурт.

Подобна промяна може леко да забави отслабването, но процесът ще продължава да напредва, стига да не прекъсвате диетата.

Менюто обаче трябва да отговаря на правилата на тази система на хранене, така и постигнатите резултати ще бъдат трайни.