Различен темперамент – ако мъжът иска повече секс, отколкото жената

Мария
Написана от Мария юни 30, 2016 23:11

Различен темперамент – ако мъжът иска повече секс, отколкото жената

Акценти:

  • Критика - бързина
  • Темперамент - проявления
  • Инциатива - поемане

Свързани:

Обичате се с вашия мъж, но вашата потребност от интимна близост е по-голяма, отколкото на партньора. Как се действа в такава ситуация и може ли да се разреши този конфликт, разказва семейният психолог Мишел Вейнер-Дейвис.

Нищо лично

Различията в темпераментите са обичайно явление за много двойки.

И макар и вашите желания по-често да се разминават, отколкото да предизвикват ответна реакция от страна на любимия човек, е добре по-често да напомняте на себе си, което в никакъв случай не е свързано със загуба на интерес към вас.

Проблемът може да се заключава в особеностите на физиологията – например, недостиг на определени хормони. Това могат да бъдат и психологически трудности, които се отразяват на неголямата нужда от интимна близост. Най-често вашият партньорът също страда от това.

И той би искал да ви дава това, което не ви достига, но не успява, в резултат се чувства виновен и изобщо непълноценно. И дори и да не трябва да говори за това.

Бъдете внимателни с платоничните отношения

Ако жената има по-малка потребност от интимна близост, е препоръчително мъжът да пробва да бъде по-загрижен за нея и да ѝ обръща повече внимание. За много жени това е пряко свързано с физическо привличане.

Мъжът е добре да се постарае колкото се може повече да ѝ доставя удоволствие и да ѝ помага да се чувства себе си, като обичана и защитена. От мъжа трябва да идва инициативата за съвместно ходене до любими места, букети като изненадващи подаръци.
Вниманието от страна на мъжа е най-добрият афродизиак за жената.

Ако сте връзката ви преминава през криза. Тогава вие най-вероятно се чувствате отхвърлени и дори предадени. Затова най-вероятно отговорът ви ще е, че последното, на което сте способни, това са нежността и загрижеността.

Но именно това може да се окаже ключът мъжът ви отново да ви пожелае интимно. Но в този случай имате само 2 пътя – да се отдръпнете от партньора, наказвайки го за неговата студенина, или напротив да станете по-внимателни.

Ако една жена пожелае сексът ѝ да стане още по-наситен, подходяща е точно същата тактика. Оплакванията и критиката оказват само негативно въздействие.

Мъжът е възможно нищо да не отговаря, но да се чувства виновен и да започне да ви игнорира не само в интимната сфера. Така че защо не опитате да погледнете на ситуацията от различен ъгъл?

Постарайте са да бъдете по-добри към любимия човек. По-често му говорете приятни думи, правете комплименти, благодарете и за най-малките проявления на внимание.

Ине бързайте с критиката. Ако ситуацията се усложнява, можете да започнете разговор, но изключително деликатно.

И е важно да започнете не с това, какво е престанало да ви харесва в леглото, а се поинтересувайте – може би него–нещо го потиска. Дайте му да разбере, че сте готови да го изслушате и да окажете подкрепа.

Концентрирайте се върху партньора

Спрете да поемате инициативата в секса, като изобщо е по-добре да проявявате към тази страна на отношенията толкова жив и значим интерес.

Понякога на партньора просто му е необходимо повече време, за да почувства отново тази потребност. Дайте му възможност да поеме инициативата пръв. Още повече, че това ще му е по-лесно, тъй като е изчезнал натискът от ваша страна.

Различен темперамент – ако мъжът иска повече секс, отколкото жената
4.5 (89.23%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 30, 2016 23:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи