Размерът на влагалището и качеството на интимния живот

Мария
Написана от Мария май 20, 2015 11:18

Размерът на влагалището и качеството на интимния живот

Акценти:

  • Методика на Кегел
  • Средни размери на влагалището
  • Интимен живот след раждане

Свързани:

Навярно много жени и не само те са си задавали въпроса за взаимовръзката между размера на влагалището и качеството на секса.
Как влияе и влияе ли на интимния живот размерът на вагината, каква е нормата, а кое е повод за безпокойство и за посещение при специалист.

Средните размери

Имат ли значение? Този въпрос обикновено се свързва с размерите на мъжкото достойнство, но размерите на половите органи са не само мъжка тема. На интимния живот може да окаже влияние както размерът на пениса така и този на влагалището.

Както и мъжете, често обременени от мисли за дължината на половия си член. Особено актуален става този въпрос след раждането, когато влагалището се разтяга, като се увеличава с няколко милиметра в диаметър.

Изследвания, отнасящи се за влиянието на размерите на влагалището върху качеството на интимните отношения, са проведени много малко. Според медицинските данни средните размери на влагалището във възбудено състояние са 7-13 сантиметра.

Ширината на вагината позволява в него да влязат 2-3 пръста. Обикновено при високите жени влагалището е по-дълбоко. Но според медицинската статистика се срещат и невисоки жени с вагина с размери 12-14 сантиметра.

Също така се срещат и представителки на нежния с висок ръст – над 170 сантиметра, с дълбочина само 6-7 сантиметра. Всички тези параметри – дълбочина и ширина на вагината, се определят генетично и са индивидуална характеристика, която не зависи от количеството на партньорите и сексуалната активност на жената.

Еластичен орган

По време на възбуда женските полови органи се изместват нагоре, при това ширината на 2/3 от влагалището може да се увеличи с до 5 сантиметра. А 1/3 от горната част на вагината става по-тясна поради големият приток на кръв.

Така по време на възбуда влагалището става по-еластично и гъвкаво. Благодарение на тези му физиологични свойства въведеният полов член плътно се обхваща от тъканите на влагалището.

При това дебелината на пениса не е критична. Това се дължи на факта, че влагалището е способно да се адаптира на всякаква дебелина на половия член. Ето явление е известно като влагалищна акомодация.

Това означава, че редовният секс с един и същ партньор прави формата на влагалището подходящо за половия член на този мъж.

Следва се отбележи, че влагалището е много еластичен орган, чиито стени имат гънки, които могат да се съкращават – свиват и да се разширяват, когато това е необходимо. Ето защо влагалището може да бъде да се „държи“ като тампон, така и да се разшири до краен предел, позволяващ раждането на бебе.

Кога размерите не ни устройват?

След раждания или аборти влагалището е възможно малко да намалее. Това се случва поради свличането на матката. Освен това гладката мускулатура на матката след раждането е отпусната и може да изглежда, че влагалището е силно разширено /въпреки че след раждане вагината се увеличава размерите си незначително /.

Поради това не следва да възникват никакви проблеми в интимния живот след раждането.

Въпреки това, ако сте неудовлетворени от твърде големите размери на влагалището ви, то може да се коригира по следните начини:

• Можете съзнателно да свивате и отпускате мускулите на влагалището за 10 секунди. Това упражнение следва да се изпълнява не повече от 10 пъти дневно.
• Можете да се запознаете с методиката на Кегел – специални упражнения за органите на тазовото дъно.

Размерът на влагалището и качеството на интимния живот
4.5 (89.43%) 70 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 20, 2015 11:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи