Развод – крах на надеждите или нов живот

Мария
Написана от Мария октомври 28, 2015 12:17

Развод – крах на надеждите или нов живот

Акценти:

  • Зона на комфорт - стъпки
  • Перспективи - преживяване
  • Ежедневие - увлечения

Свързани:

Малко хора успяват да доживеят до края на дните си с един партньор. Колкото и да вярваме в щастливия край по сценарий на класиците от жанра на приказките, животът често е твърде реалистичен.

Когато осъзнаете това, че разводът във вашия живот се е вече случил, то заедно с него идват емоции и мисли, с които е неизвестно какво да се прави.

Защо разводът е драма?

Преживяването на развода без загуба е на практика невъзможно. Защо това е така? Тъй като хората се развеждат по-често по взаимно съгласие, когато страстите и обожание са отдавна в историята на съвместния живот…

Ето това е и първият отговор на поставения по-горе въпрос. Съвместния живот е не просто време, прекарано с един човек, а съвместни преживявания на радост и тъга, общи спомени, постижения, загуби.

И се получава така, че човекът, с който се разделяте, отнася със себе си част от вашия живот.

Вие желаете да зачеркнете това време за успокоение на душата, но това време са половината от вашите спомени и преживявания, тоест част от самата ви същност. Човекът, който желаете да забравите, е свидетел и участник във вашия живот.

Затова и ще го обвинявате в загубеното време, провалените най-хубави години от живота само защото повтарянето на опита от съвместните паметни преживявания, първи впечатления, е вече невъзможно.

Или пък е възможно?

Житейски дела

Преживявайки сериозни промени човек може да почувства, че няма повече сили да усеща всички краски на живота.

Веднага след развода жената и мъжа могат да се държат по различен начин, но единственият мотив в това време – е да запълнят празнината. Дори ако сте мечтали за развод, то реалното отделяне от съпруга почти винаги се възприема болезнено.

Дори елементарните битови ритуали – полезни или не – сега ще ви напомнят за безвъзвратно отминалото време на семейния живот.

Ако сте свикнали мъжът ви да прави нещо конкретно вечер или пък жената да говори по телефона с приятелки – вие ще търсите това. Този навик, дори и да ви е дразнел тогава, е носел стабилност в живота ви.

Колкото и смешно да звучи, но именно такива постоянни ритуали – това са опорните точки на вашето спокойствие.

Затова, когато очистите живота си от обичайното и скучно ежедневие, вие включвате тревогата – неизвестността винаги плаши, макар и да навява някакво очакване.

Стъпката от зоната на комфорт в зоната на промени

Единствената реалност, когато остава към момента на развода, е фактът, че вие сте направили избор в полза на новия живот.

Това е преломният момент, и в пика на емоционалното преживяване и остротата на чувствата не е нужно да се правят никакви други избори.

Перспективите сега не са изобщо очевидни, а пък и обикновено не ви иска да се връщате към спомените за миналото. Останете в тази точка, запазете баланса, и не падайте нито напред, нито назад.

Просто си вършете работа, срещайте се с приятели, решавайте текущите проблеми, пред които ежедневието ви ви изправя – и останете верни на себе си.

В острата фаза всякакви увлечения ще бъдат само средство за преживяването на емоциите. Можете смело да общувате с противоположния пол, но си правете илюзии нито за себе си, нито за другите.

Развод – крах на надеждите или нов живот
4.6 (91.75%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 28, 2015 12:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи