Сами ли сме си виновни – ракът не засяга живеещите според законите на природата

Мария
Написана от Мария октомври 3, 2016 07:58

Сами ли сме си виновни – ракът не засяга живеещите според законите на природата

Акценти:

  • Препарати - рак
  • Растеж - ракови клетки
  • Генетично - молекулярно

Свързани:

Защо универсалната машина на имунитета се проваля при среща със злокачествен тумор?

Вече и у нас ракът надминава по количество смъртността от сърдечно-съдови заболявания. А в Европа, САЩ и Австралия онкологичните заболявания са отдавна вече на първо място. Защо е така?

Кардиологията е като математиката. Необходимо е правилно да избереш алгоритъмът на лечение – да подбереш необходимите лекарства или да направиш операция.

Успехите са значителни, затова и населението умира все по-малко от такива заболявания. В онкологията формално нищо не се променя.

Понякога се печели време с ранна диагностика, а в останалите случаи – затишие. Лечението или е твърде скъпо, или твърде токсично.

Макар и някъде да се постига успех, и отделните видове рак да се излекуват на 100%.

Например, детската онкологична патология – ресурсите за възстановяване на млад организъм са много високи при химиотерапия, като при някои видове лимфоми, на тестиса от определен вид.

Също така страшният меланом, който бързо дава метастази, опериран в ранен стадий е излечим. Ако проблемът се открие навреме.

Световната здравна организация плаши, че след 20 години от рак ще се разболяват двойно повече хора.

До такава степен преобразуваме светът около себе си и то толкова негативно и неразумно, че организмът не успява да се приспособи към измененията.

Принадлежим към бозайниците, но сме загубили присъщата за тях острота на зрението, слуха, плътността на костната тъкан, значителна част от веществата не се смилат вече от храносмилателната ни система.

Само мозъкът през цялото това време е продължил да се усъвършенства. Сега отделният индивид трябва да се обедини в колективен разум, и тогава ще е възможен пробив.

Но все още сме далеч от това. В един вход на блок хората от различните етажи не могат да се примирят, освен това и много държави воюват с други страни, като безпощадно унищожават себеподобни. Вместо да се решават реални проблеми.

И все пак се твърди, че има пробив – в областта на имунологичните препарати

Организмът – това са 80-100 трилиона клетки, които са събрани прекрасно в саморегулираща се система, която сама премахва грешките, които възникват по време на нейното функциониране.

Универсалната машина на имунитета е насочена към нейното запазване. Предпазва ни от външни врагове – вируси, бактерии и дори понякога проявява прекомерна активност и се опълчва на собствените си белтъци и структури на организма – така възникват автоимунните заболявания.

А туморният процес не го вижда. Имунната система се блокира от много сложни механизми, и чрез растежа на тумора се отключва процесът на самоунищожение.

Организмът е набрал критична маса мутации от гени, и на природата вече не ѝ е интересен от биологична гледна точка. Можеш да замениш ставите и кръвоносните съдове, да си сложиш кардиостимулатор, но природата няма как да излъжеш.

И тя ще намери начин да се избави от този организъм.

Когато се намесим в работата на организма на генетично и на молекулярното ниво на предаване на сигнали на имунната система и на другите – подаваме сигнал, ето тумор, враг, който трябва да се унищожи, тогава в редица случаи се постига успех.

Но всичко не е толкова просто. Блокирайки едни сигнални пътища за безконтролен растеж на раковите клетки, можем да отворим други.

И тогава болестта прогресира още по-бързо. Например, за 20 години използване на нови препарати за лечение на рак, така и никакъв пробив не се е случил.

Сами ли сме си виновни – ракът не засяга живеещите според законите на природата
4.5 (89.62%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 3, 2016 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи