Само за жени – защо масажът е задължителен за мъжа

Мария
Написана от Мария октомври 15, 2016 07:12

Само за жени – защо масажът е задължителен за мъжа

Акценти:

  • Масаж - стимулиране
  • Състояние - здравосолвно
  • Ефективност - успешност

Свързани:

От хилядолетия в много краища по света са използвали масажа като ефективно средство за намаляване на умората и за възстановяването на силите. Такова средство масажът си остава и до днес.

Многобройни студия и салони за масажи предлагат най-удивителни и странни техники, отделни програми се предлагат за мъже и за жени.

И когато става дума за такова гендерно разделение, възниква естественият въпрос каква е разликата между масажа за мъже и за жени?

Масажът за мъже на първо място е силов – активен, силен, дълбок. Насочен към детайлно и интензивно изследване на мускулите.

И така, мъжът в съвременното общество, да и така е било винаги, изпълнява ролята на ловец, съхранява и предпазва семейството, той носи товара на отговорността за жената и децата, води активен начин на живот, целеустремен е, инициативен и трудолюбив.

Именно такава специфика на неговата жизнена дейност създават специфичните физиологични реакции на организма.
Мускулната маса на мъжа зависи пряко от нивото му на тестостерон в кръвта и от ежедневното му физическо натоварване.

Ако се занимава с активни силови спортове, било то фитнес или бойни изкуства и т.н., тогава масажът просто му е необходим. Ускореното кръвообращение посредством масаж води до бързо отделяне на продуктите от обмяната на веществата – млечните киселини, активизация на възстановителните процеси.

Също и облекчаване на мускулния хипертонус, подобряване на еластичността на мускулите и сухожилията, поддържане на общата работоспособност на организма.

Изпълненият със събития и тежък работен ден изцежда и може да отнеме всички сили на мъжа. В такъв случай масажът трябва да бъде наситен с вибрационни движения – леки удари и потупвания.

Следва да се включат и леки разтривания, тъй като ще стимулират кръвообращението и ще върнат тонуса на мускулите и на цялата нервна система.

Неистовият ритъм на съвременния живот оставя своя отпечатък върху здравето. Стресът се натрупва и може да се прояви под формата на психосоматични разстройства.

За мъжете, на първо място, това е напрежение в района на вратно-шийните зони и раменете. Напрежението на тези участъци води до нарушаване на съня, тревожността, хроничната умора и понижаване на работоспособността.

И пренебрегването на масажа в областта над раменете, на трапецовидните мускули и на тези на шията, не е за предпочитане.
И разбира се, важен и деликатен момент са физиологични изменения на пикочно-половата система на мъжете.

Средно след 40-тата година започват да ги безпокоят проблеми с потентността, с простата и свързаните с тях заболявания. В контекста на класическия масаж уместен ще бъде масажът на поясно-кръстната област и на рефлекторните зони, свързани с отделителната система.

Но за най-ефективни се смятат непосредствено масажите на простата. Малко мъже се решават на този процедура, но резултатите дават явен положителен ефект.

Следва да заключим, че на съвременния мъж, чийто живот е наситен с натоварвания, са му необходими своевременни масажни процедури.

И ефективността и успешността на мъжа зависи от неговото здравословно състояние. А за поддържане на здравето и за предотвратяване на много заболявания помага именно масажът.

И най-радостен би бил всеки мъж, ако жената до него, би могла да му прави този толкова важен за него масаж. Още повече, че на по-ревнивите жени може да им се стори направо изневяра масажирането от друга жена.

Само за жени – защо масажът е задължителен за мъжа
4.5 (89.15%) 59 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 15, 2016 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи