Създадоха наистина ефективно средство срещу оплешивяване

Мария
Написана от Мария март 30, 2016 16:23

Създадоха наистина ефективно средство срещу оплешивяване

Акценти:

  • Комплексни - оплешивяване
  • Препарати - странични ефекти
  • Стволови клетки - стимулация

Свързани:

Алопецията или оплешивяването е доста разпространено състояние, особено сред мъжката половина от човечеството.

Специалисти от фармацевтичната компания Samumed съобщиха, че се успели да разработят действително ефективно средство срещу тази патология, което ще помага не само на мъже, но и на жени.

Изследователите на тази компания доказаха, че при патологичен косопад в организма на човека се развиват определени нарушения, и с цел да им противодействат те създават препарат, който се прилага външно, включващ молекулярното вещество SM04554 – според изявленията на разработчиците системното втриване на средството в проблемните участъци от кожата на главата помага за справяне с оплешивяването – ефективността на новият препарат, на който още не е дадено търговско название, е доказана в хода на клинични изпитвания.

При съпоставка на различни статистически данни се установява, че по света около 20% от жените страдат от алопеция, а плешивите мъже са в пъти повече.

Понастоящем фармацевтичният пазар и лекарите са на практика безсилни пред тази патология.

Днес един от действително най-ефективните варианти за лечение е с хормоналния препарат Финастерид, но при мъжете това средство може да предизвика еректилна дисфункция, а нито един мъж не би се съгласил да загуби своя показател на мъжественост, за да не оплешивява.

Новото средство срещу оплешивяване представлява разтвор за външно приложение, в състава на който, както вече бе споменато, има SM04554 – молекулно вещество.

Разтворът помага за откриване на сигналните канали в клетките, които не само предизвикват, но и поддържат растежа на косата – именно намаляването на количеството на тези канали е една от причините за андрогенна алопеция – най-разпространената форма на оплешивяване.

Препаратът бил изпитан върху група доброволци – мъже от 18 до 55 години, които използвали новото лекарство в продължение на 3 месеца.

В резултат било установено, че за по-малко от 3 месеца количеството коса значително се увеличавало, а плътността на косъма се повишавало с няколко пъти.

Следва да се отбележи, че всички участници били разпределени в няколко групи, една от които получавала плацебо, две други използвали 0.15%-ен и 0.25%-ен разтвор от новото лекарствено средство.

Откритието на фармацевтичната компания, ако бъде допуснато до пазара, може да се превърне в истинско спасение за огромен брой хора, сблъскали се с този проблем.

Оплешивяването води до влошаване на емоционалното и психологическото състояние на голям брой хора с този проблем, освен това се наблюдава развитието на комплекси по повод собствения външен вид.

По света от оплешивяване страдат милиони мъже и жени, но през последните години за употреба бяха одобрени 2 препарата.

Разработчиците на новото лекарство споделили своите постижения на годишния конгрес на американските дерматолози.
Друга изследователска група, провеждаща изследвания в същото направление обяви, че нараняването на кожата на главата обуславя растежа на нови косми.

Според учените раните на скалпа стимулират клетките на епидермиса да „работят“ подобно на стволови клетки – в тях започват да се развиват космени луковици, от които растат и космите.

Своите заключения учените направили въз основа на наблюдения върху лабораторни мишки, на които специално наранявали кожата и я обработвали със специален разтвор за активацията на гена, отговарящ за нарастването на космите.

Изобретението на препарата изглежда обещаващо, тъй като в съобщението на компанията не се споменава за наличието на странични ефекти, каквито има при използваните досега препарати.

Създадоха наистина ефективно средство срещу оплешивяване
4.5 (89.55%) 44 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 30, 2016 16:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи