Секс – топ 5 неща, които безпокоят мъжете

Мария
Написана от Мария септември 8, 2016 22:45

Секс – топ 5 неща, които безпокоят мъжете

Акценти:

  • Безпокойство - размер
  • Удоволствие - доставяне
  • Усещания - ярки

Свързани:

Да бъдеш готов за секс, да бъдеш ненаситен винаги и навсякъде… Стереотипите за мъжката сексуалност често стават източник на тревоги и проблеми с потенцията.

Сексологът Катрин Солано разкрива основните страхове и способи за тяхното противопоставяне.

1. Страхува се, че не може да контролира ерекцията

Усещането за контрол над собствения член за мъжете е равносилно на усещане за власт. И на това го убеждава неговото обкръжение, реклама на средствата за потенция и житейската мъдрост.

Но в крайна сметка подобно убеждение се превръща в една от основните причини за стреса и ниската самооценка. Една мисъл, че не може да демонстрира на всяка жена собствена си сила, може да доведе до загуба на ерекцията.

Този страх много често води до проблеми с мъжката потенция – неуспехът влече след себе си тревога, а последната ражда неувереност в себе си.

Какво може да се направи?

Стресът е най-големият враг на ерекцията. Дайте на партньора възможност да се почувства комфортно. Не оценявайте неговата издръжливост, не пускайте шеги на тази тема.

Съвет за мъжете – пробвайте специални практики за релаксации. Медитация, йога, коремно дишане – всичко това помага за намаляване на напрежението и за по-добро владеене на собственото тяло.

2. Сравнения с другите

„Бившият ми го правеше по-добре“ е фраза, от която едва ли не се страхува всеки мъж. Макар и най-често в тази форма никоя жена не я произнася, намекът за несъответствие за нещо в леглото, може да побърка мъжа.

На консултации много си признават, че биха искали да имат партньорка с малък опит, за да не се терзаят от съмнения и подозрения.

Какво да се направи?

Не критикувайте това, което прави партньора, още повече – не му се присмивайте и не привеждайте като пример отминалият му опит.

Ако все пак искате да промените нещо, говорете във форма на пожелание – „Знаеш, би ми било много приятно, ако ти би…“ Не забравяйте да хвалите партньора, когато успее да ви направи нещо приятно – но бъдете честни, не лъжете.

3. Бои се, че не е готов за втори път

След оргазъм при мъжете настъпва период на отпускане – скротумът се отпуска, а тестисите се отпускат надолу, а сексуалното желание за известно време се притъпява, заради освобождаване на хормони на удоволствието.

Времето, което е необходимо за възстановяване – при всеки мъж е индивидуално – това може да бъде – една или няколко минути, или няколко часа. Освен това с възрастта това време все повече нараства.

Това са естествени физиологични процеси, но някои мъже изискват от себе си постоянна готовност за нови подвизи.

Какво да се прави?

Мъжете, преди всичко трябва да осъзнаят, че има други способи за удължаване на удоволствието. Опитайте бавен секс, правете почивки, сменяйте позите и способите за стимулация.

Така не само жената ще получи по-пълноценно удоволствие от секса, но и ще открие за себе си достъп до по-ярки усещания.

4. Страхува се да признае, че не знае как да ви достави удоволствие

Много мъже идват на консултация с оплакване, че не знаят как да задоволят партньорката си. Потиснати са, съмняват се в своята привлекателност.

5. Безпокои го размерът на члена

Много мъже са предубедени, че удоволствието на жената зависи от това колко дълбоко са способни да проникнат в нея.

Секс – топ 5 неща, които безпокоят мъжете
4.5 (89.38%) 32 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 8, 2016 22:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи