Сексът след 57 – полезен за жените, но опасен за мъжете – грози ги инсулт

Мария
Написана от Мария септември 8, 2016 15:46

Сексът след 57 – полезен за жените, но опасен за мъжете – грози ги инсулт

Акценти:

  • Секс - напреднала възраст
  • Здраве - влошено
  • Сексуални способности - подобряване

Свързани:

За двойките в напреднала възраст активният начин на живот и невъздържането от секс, има добри и лоши новини. Експерти в САЩ установили, че редовният секс след 57 години е полезен за жените, но може да представлява опасност за мъжете.

В резултат на проведеното изследване, в което участвала група учени от Университета на щата Мичиган, се установило, че при възрастните жени, продължаващи да получават удоволствие по време на сексуална близост, с 47% по-рядко се наблюдава повишено артериално налягане и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Освен това сексуалният живот на жените след 57 години положително влияе на тяхната емоционална сфера и стимулира прилив на полезни хормони, което благоприятно се отразява на общото здравословно състояние.

Същевременно при мъжете на същата възраст, ако правят секс повече от веднъж седмично, почти 2 пъти по-често се регистрират пристъпи на стенокардия, инсулт, инфаркт или други проблеми със сърдечно-съдовата система.

Най-вероятната причина за това може да бъде прекомерно физическо напрежение, изпитвано по време на интимна близост, свързано с еректилна дисфункция при мъжете от тази възрастова категория.

Тези резултати подриват широко разпространеното предположение за това, че сексът носи полза за здравето, еднаква за всички, казва Хуей Лю, доцент от Университета на щата Мичиган.

И също съобщава, че сексът повече от веднъж седмично способства за риск от развитие на заболявания на сърдечно съдовата система на мъжете в напреднала възраст, докато при по-малко активните представители този риск е двойно по-малък.

На възрастните мъже им е по-трудно да достигнат до оргазъм по медицински показания или емоционални причини, отколкото при по-младите, техният организъм и сърдечно-съдова система изпитва голямо натоварване в процеса на достигане до кулминация.

Д-р Лю отбелязва, че повишаването на нивото на тестостерона и използването на препарати за подобряване на сексуалната функция също може да изиграе своята неблагоприятна роля.

Макар и научните данни в подкрепа на този факт да са малко, е напълно вероятно такива сексуални лекарства и добавки да оказват неблагоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система на мъжете в напреднала възраст.

Само умереното количество секс може да способства за укрепване на здравето на мъжете в напреднала възраст.

Означава ли това, че по-възрастните жени трябва да си потърсят по-млади мъже за сексуални партньори, за да удовлетворяват те сексуалните им потребности, и най-вече с оглед да не рискуват здравето на собствените си мъже?

С подобен въпрос се засягат доста морално-етични норми, дали би било приемливо една жена на достолепна възраст да си ляга с мъже, които са на възрастта на нейните деца.

В съвременната действителност се срещат доста такива двойки – поддържана баба с мъж, колкото нейният син.

И все пак, ако съпругът на жената в напреднала възраст е с влошено здраве и не може да изпълнява съпружеските си задължения, тогава защо пък жената да се лишава от плътските удоволствия.

Но така пък жертва честта на своя съпруг. Много голям удар по гордостта на всеки мъж е съпругата му да изневерява, защото той не е способен да задоволява сексуалните ѝ потребности.

Може би това е и причината средствата за подобряване на сексуалните способности, като виаграта да са толкова търсени в днешно време. Но проблемът е, че по-младите мъже имат проблеми с ерекцията, а не по-възрастните.

Сексът след 57 – полезен за жените, но опасен за мъжете – грози ги инсулт
4.5 (89.62%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 8, 2016 15:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи