Сексът сред природата увеличава шансовете за зачеване

Мария
Написана от Мария април 29, 2015 21:36

Сексът сред природата увеличава шансовете за зачеване

Акценти:

  • Секс сред природата - зачеване
  • Раждаемост - пикове
  • Най-подходящ сезон за зачеване

Свързани:

Оказва се, че вероятността от зачеване зависи не само от здравето на мъжа и жената, но също и от други съпътстващи обстоятелства и в частност от това къде протича опитът за зачеване.

Норвежките учени провели изследване, резултатите от което показват, че сексът сред природата повишава вероятността от забременяване.

В рамките на изследването учените анкетирали влюбени двойки и съпрузи, част от които заченали потомство под открито небе, а друга – в по-традиционни условия.

Специалистите били изненадани, когато в резултат на анализа на получените данни установили, че участниците в анкетата, правили любов сред природата, имали успех със зачеването с 30% по-често от тези, които се опитвали да си „направят“ дете у дома.

До сега учените не са успели да изяснят напълно механизма на благотворното влияние на свежия въздух върху фертилността. Въпреки това те предполагат, че ефектът се дължи на кислорода, който сред природата е много повече, отколкото в обичайното градско жилище или в друго закрито помещение.

Кръвта на мъжа, когато е на открито сред природата, се насища с този газ, който на свой ред осигурява по-големи количества хранителни вещества на сперматозоидите.

Така те стават по-активни, а това означава и по-целеустремено се движат към яйцеклетката на жената, която на свой ред, също под въздействието на кислорода, става „по-гостоприемна“ за мъжките полови клетки. Учените предполагат, че по този начин зачеването протича по-ефективно.

Макар и да не е ясно, дали норвежките учени са стигнали до вярно заключение, е препоръчително двойките, които планират или „работят“ за дете да опитат да постигнат зачеване чрез интимни ласки сред природата.

Още повече, че времето вече се затопли и има много добри условия за разходки сред природата и в немного високите части на планините.

В тази връзка следва да се отбележи и направеното в края на миналата година откритие на британски учени. Изследователите определиха времето, в което се наблюдава пик на раждаемостта. Най-голям брой раждания в Англия и Уелс през изминалата година са били регистрирани през юли месец.

Именно тогава на бял свят са се появили 61422 бебета. За следващи по рекордна раждаемост месеци били обявени август, септември и октомври. Статистиката показва, че в тези периоди са се родили, съответно 60238, 60289 и 60519 деца.

А към периодите с ниска раждаемост учените отнасят февруари – 53437 деца и април – 55286.

Така става ясно, че повечето от зачеванията се осъществяват в края на есента и в началото на зимата. И ако повишената вероятност от настъпване на бременност в есенните месеци е ненапълно разбираема, то по-големите шансове за зачеване в зимния период са напълно обясними.

Според учените, много двойки планират дете за определен период от годината, когато той настъпи, те веднага „се хващат за работа“. Другата причина е в това, че през зимните месеци са най-големите празници, по време на които аптеките и магазините са затворени.

В резултат на което мъжете и жените принудително се отказват от контрацепция. С последното твърдение са съгласни и практикуващите лекари – статистиката показва, че пикът на абортите е в първите месеци след Коледа и Нова година.

Британските учени направиха и друго интересно откритие, свързано със сезонните пикове на раждаемостта. А именно, че през топлите месеци от годината вероятността от зачеване е по-малка, поради влошаване на качеството на мъжката сперма, поради много високите температури.

И в тази връзка, април миналата година е един от месеците с най-малко раждания във Великобритания, тоест най-малко деца са били заченати в периода юни-юли.

Сексът сред природата увеличава шансовете за зачеване
4.5 (89.62%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 29, 2015 21:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи