Сексуална несъвместимост – топ 6 причини

Мария
Написана от Мария януари 30, 2016 14:48

Сексуална несъвместимост – топ 6 причини

Акценти:

  • Сексуални разстройства - нарушения
  • Натура - егоистична
  • Нарушения - игнориране

Свързани:

Сексуалната несъвместимост и нейните причини безпокоят всяка трета двойка, която търси професионална помощ от сексолози.

Природата на възникване на това явление е обусловена от физиологични или психически отклонения, но най-често единият партньор е недостатъчно внимателен към своята половинка и се държи егоистично.

Сексуално удовлетворените партньори живеят и се наслаждават на пълноценен живот. Различават се 3 фактора защо партньорите са несъвместими в секса:

• Физиология;
• Психология;
• Психофизиология – темперамент;

Независимо от първопричините, ако някой от партньорите не е удовлетворен в интимната сфера, то започват обиди и конфликти.

Истина или мит – сексуалната несъвместимост

Природата мъдро е сътворила човека, но под действието на съвременния свят и на сложните емоционални обстоятелства тънкият механизъм на сексуалността се нарушава.

Ако причината не е във физиологичните различия, останалите моменти могат да се обсъдят и заедно да се преодолеят трудностите.

Най-често мозъкът не дава на човек пълноценно да се наслаждава на секса и изгражда различни препятствия, възпрепятстващи взаимното разбирателство.

В какво може да се прояви сексуалната несъвместимост?

За сексуалната несъвместимост на партньорите указват различните нарушения на сексуалното желание, отслабване на силата на усещанията, липсата на оргазъм, отвращението от любовните игри и към интимния контакт непосредствено.

Често за разрешаването на проблемите в интимната сфера е достатъчен откровен разговор с интимния човек.

Какво може да се превърне в преграда за щастливия сексуален живот?

1. особености във възпитанието – различни семейства, различни правила за етикета и етични норми, които влияят на формирането на правилното отношение към секса.

Например, на животните никой не им натрапва фалшиви норми за морал и поради тази причина те навсякъде се наслаждават на интимност. А човек, поради вродената си скромност се разграничава от удоволствието.

2. Теория на темпераментите – когато в отношенията настъпи криза, по време на която се измислят най-нелепите оправдания и извинения, чрез които единият партньор се опитва да убеди другия, че не си подхождат един друг.

Ако това се случи след дълги години съвместен живот, са възможни 2 обяснения – или единият партньор да е симулирал удоволствие толкова много време, или пък чувствата му да са изчезнали.

За узнаването на истината помага откровен разговор за опасенията, преживяванията, страховете.

3. Предразсъдъци за размерите – този род несъответствие се среща рядко, и за да се намери взаимно разбиране, е необходимо да се проведат експерименти в секса и да се избират оптимални пози, удовлетворяващи и двамата партньори.

4. Елементарен мързел – ако в отношенията се прокрадне хладина, то тогава двойката се изправя пред избор – да действа и да реши въпроса, или да остави всичко както е.

Любовта и съвместния живот – това е огромен труд, който изисква ежедневно внимание и пълно отдаване.

5. Егоистична натура на човека – не трябва само да се взима, но е необходимо да се научим да проявяваме любов и грижа към собствената си страст не само в леглото, но и в ежедневния живот.

6. Сексуални разстройства – не трябва да се игнорират нарушенията, защо не трябва да обвинявате любимия човек за тях, а не се обърнете към лекар незабавно.

Ако двойката се консултира със сексолог още в зародиша на гореописаните ситуации, то със сигурност няма бъдат съществени в интимните отношения.

При физиологично несъответствие партньорите могат да коригират усещанията си и да постигнат организъм чрез правилните пози в секса.

Сексуална несъвместимост – топ 6 причини
4.5 (89.39%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 30, 2016 14:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи