Шлаки и токсини – най-продаваната измама

Мария
Написана от Мария юни 23, 2016 00:00

Шлаки и токсини – най-продаваната измама

Акценти:

  • Токсини - измама
  • Летливи вещества - опасности
  • Потни жлези - отделяне

Свързани:

Индустрията за продажба на хранителни добавки, която ни предлага и процедури за прочистване на организма процъфтява. За неапетитните шлаки и токсини, натрупващи се с годините в нашите тела, напомнят вече и доста образовани хора.

Какви са тънкостите в устройството на човешкото тяло и съществуват ли изобщо опасности под формата на шлаки и токсини?

Какво са шлаките и токсините в медицината?

Звучните термини, които обичат продавачите на хранителни добавки и любителите на чудодейните процедури, сред които хидроколонтерапията, всъщност са грандиозна измама на населението.

Да започнем с това, че токсините са отрови от биологичен произход. Съществува цяла наука – токсикология.

Към токсините се отнасят отровата на змиите, продуктите от жизнената дейност на бактериите, паразитите, вирусите и вътреклетъчни паразити.

 

Токсин може да стане веществото, образувало се в организма, но поради определени причини.

Сами по себе си токсини във вътрешната среда на тялото не се образуват, а ако това се случи в междинен етап на веригата биохимични реакции, то в норма съществуват механизми по тяхната детоксикация – обезвреждане и биотрансформация – изменение.

Шлаките са нещо още по-загадъчно. Токсините, макар и да са биологичен термин, който започна да се използва в маркетинговите тестове, поради плашещото и привличащо вниманието значение.

Шлаките се появяват в светлите умове на продавачите на хранителни добавки явно от производствената сфера, с който термин се означавал отпаден продукт, страничните продукти от преработването на рудата.

В алтернативната медицина шлаките – това са отпадъци от погълнати от нас продукти, които по удивителен начин се отлагат в червата на човека.

В десетките години на съществуване на теорията за шлаките и токсините никой така и не вижда тези образувания, не успял да представи проби или да опише техния състав на биохимичен език.

Нито едно списание, придържащо се към рамките на доказателствената медицина, не признава и не публикува статии и резултати от изследвания, касаещи шлаки и токсини.

Но популярността на средствата за прочистване на организма е невероятно висока.

Откъде идват и къде се отлага шлаките и токсините?

Човешкият организъм представлява система, способна самостоятелно да съхранява собственото си здраве при отсъствие на тежки заболявания и прекомерни външни въздействия. И откъде изобщо идват вредните за нас вещества?

• Получаваме ги от въздуха;
• От храната;
• Проникват през кожата;
• Образуват се в резултат на преработването на веществата вътре в нашия организъм;

За да можем да се отърваваме от отпадъците на собствената си жизнена дейност, еволюцията ни е снабдила с черен дроб, бъбреци, лимфна система, потни жлези и други приспособления, предназначени за самоочистване на организма.

Веществата, попадащи отвън – екзогенните, се подлагат на биотрансформация в стомашно-чревния тракт и в белите дробове, или попадат веднага в кръвта. В зависимост от това какви са тези вещества по различен начин се извеждат от организма:

• Водоразтворимите се филтрират чрез бъбреците;
• Летливите попадат в издишвания въздух;
• Мастноразтворимите попадат в черния дроб, където се подлагат на биотрансформация и попадат или в кръвта и урината, или в жлъчката и след това във фекалиите.

Една малка част от вредните вещества се отделят чрез кожата – потните и мастните жлези.

Лекар-патологоанатом от личен опит споделя, че по време на аутопсии никакви патологични образувания, които биха могли да се нарекат шлаки не е откривал. Дори ако изследваният материал принадлежал на 90-годишен човек.

Шлаки и токсини – най-продаваната измама
4.7 (93.06%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 23, 2016 00:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи