Синдромът на хроничната умора е с биологичен произход и се поддава на лечение

Мария
Написана от Мария март 25, 2015 10:20

Синдромът на хроничната умора е с биологичен произход и се поддава на лечение

Акценти:

  • Хронична умора - тежки форми
  • Синдром на хронична умора - вирусен произход
  • Хронична умора - парализа

Свързани:

Международна група от медицински специалисти анализирала проби от кръвта и тъканите на хора със синдром на хроничната умора. В резултат на това били установени структурни изменения във функцията на имунната система.

След провеждането на изследванията, специалистите стигнали до извода, че синдромът на хроничната умора не е някакъв почти неизвестен на науката психологически феномен, за който е характерно човек да не се чувства отпочинал, дори и след качествен нощен сън или дори след продължителен отпуск.

Оказва се, че синдромът на хроничната умора има вирусен произход. Изследователят Меди Хорнинг от Колумбийския университет /САЩ/ провел изследване на кръвните проби на 700 пациенти, страдащи от хронична умора.

При всички доброволци били открити изменения в имунната система, което може да свидетелства за биологичната структура на дадения синдром. А това означава, че в скоро време учените ще създадат срещу този вирус.

Също така изследователят преценил, че всички жители на планетата Земя могат условно да се разделят на 3 групи. В първата попаднали здрави хора, във втората са носители на вируса, които са заразени от по-малко от 3 години.

А тези в 3-тата група се оказали болните „ветерани“, които вече повече от година страдат от този изключително досаден синдром.

Следва да се отбележи, че в последните години лекарите регистрират бърз растеж на броя на хората, страдащи от синдрома на хроничната умора, при това той все по-често се среща при жителите на големите градове.

Специалистите са сметнали, че към настоящия момент повече от 1 милион души в САЩ страдат от това заболявания.

Повечето от пациентите страдат от най-честата съвкупност от симптоми, като спазми, безсъние, умора и главоболие.

Синдромът също често се съпровожда от загуба на работоспособност, хранителна непоносимост, възпаление на лимфните възли, високо или ниско артериално налягане, нарушения в стомашно-чревната функция, болки в гърлото, свръхчувствителност към шум и светлина.

Понякога хората със синдром на хроничната умора се считат за мързеливи. Но той не се състои в самата ленивост, просто симптомите на заболяването не дават възможност на човек да работи като здрав човек.

Следва да се отбележи, че заболяването вреди не само на кариерата и на личния живот на човек. Така например, 22-годишната англичанка Хейли-Ести Зукс се оказала парализирана поради синдром на хронична умора.

22-годишната англичанка и нейният приятел отишли на почивка в Испания.

Именно тогава, събуждайки се сутринта, тя е установила, че не е способна да се движи. Нейният приятел извикал Бърза помощ, която откарала младата британка в болница.

На лекарите в Испания младата жена разказала, че не може повече да се движи и се чувства сякаш в капана на собственото си тяло.

Първоначално Хейли останала под наблюдението на испанските лекари, след което била върната в Англия, в родния ѝ град, където ѝ се наложи да престои в болница повече от 1 година.

Именно за този период от време лекарите успели да установят точната диагноза на младата жена. Оказало се, че Хейли страдала от синдром на хроничната умора, който в медицината наричат също миалгичен енцефалит /миалгия обознача мускулна болка, а енцефаломиелитът – възпаление на гръбначния стълб и на мозъка/

При 22-годишната британка била развила една от най-тежките форми на това заболяване, вследствие на което и останала частично парализирана. Необходимо ѝ било много време да се възстанови психически и да привикне към новото си състояние.

Синдромът на хроничната умора е с биологичен произход и се поддава на лечение
4.6 (92.73%) 22 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 25, 2015 10:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи