Спящата красавица – как да се подмладим за една нощ

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 16:59

Спящата красавица – как да се подмладим за една нощ

Знаем, че сънят е необходим на нашия организъм за отдих, възстановяване и обновяване. А също нощният сън помага за удължаване на младостта и красотата. Как да използваме нощта с максимална полза за външността?

По време на сън се образуват около 70% от количество мелатонин за денонощие – хормонът, който ни защитава от стрес, и преждевременно стареене, множество заболявания, включително и онкологични, помага да изглеждаме добре, и най-важното – да стареем по-бавно.

Активното освобождаване на мелатонин започва от 21-22 часа и завършва с развиделяването, тоест около 5 часа. Ако през това време не спим, скъпоценният хормон не постъпва в организма, и започваме да стареем.

Така че основната рецепта за съхранение на младостта и красотата, е ранното лягане и ранното ставане. А за усилване на ефекта на нощния отдих помагат няколко прости трика.

1. Подгответе лицето

Преди сън почиствайте лицето. Така ще помогнете на кожата, която през нощта се обновява. Използвайте нощни кремове, тъй като се различават от дневните не само по липса на защитни филтри, но и по състав.

Някои вещества, например, ретинол, много по-ефективно действат, докато спим.

2. Правилно нанасяйте крема

Много жени се отказват от използването на нощни кремове, опасявайки се от сутрешни отоци. За да не лишавате кожата от полезни компоненти, изберете дрениращ продукт с леко текстура – флуид или гел.

Нанесете го 2 часа преди лягане, за да разтоварите подкожните съдове и да изведете излишните течности, заедно с токсините.

Тъй като заради постоянната подпухналост кожата се разтяга, овалът на лицето се размива, а под очите се появяват торбички.

Ако лицето е предразположено към отоци, след нанасянето на крема трябва леко да се натисне горната част на носа, точките в крилата носа, ямката под брадичката и тила.

Ако кожата е чувствителна, избягвайте разтриващите и потупващите движения, тъй като ще задълбочат раздразнението. По-добре разнесете крема на дланите и нанесете с тях крема няколко пъти на лицето.

При матова кожа нанасянето на крема трябва да се нанесе с потупващи движения.

3. Не забравяйте за лифтинга

Стягащите нощни кремове укрепват и заглаждат кожата, повишавайки нейната плътност и еластичност. До 30-годишна възраст не трябва да се ползват. Но все пак трябва да се запасите.

Ако ви предстои безсънна нощ, след която трябва да изглеждате безупречно, нанесете това средство след свалянето на грима, преди нощния крем. На сутринта използвайте серум като база под грима.

4. Използвайте маски

Нощните маски са съвременна алтернатива на крема. Съдържат висока концентрация на активни вещества, на лицето се нанася дебел слой, но същевременно имат такава текстура, която не им позволява да оставят петна по калъфките и не запушват порите.

Използването им е препоръчително няколко пъти седмично или с курс с продължителност от няколко дни в зависимост от състоянието на кожата.

5. Отделете време на очите

Ако очите ви са изморени от натоварения ден, можете да ги успокоите с компреси от отвара от липа, върба, лайка или зелен чай.

6. Подгответе мястото за сън

Спалнята не е място за работа. Там може само да почивате и да се отпускате. Проветрете стаята, преди да заспите. Прохладата и тъмнината са най-добрите съюзници на нощния отдих. Също както и синьо-виолетовите тонове на спалното бельо, стените и щорите.

Спящата красавица – как да се подмладим за една нощ
4.6 (91.79%) 56 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 16:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи