Сребърна вода – притежава ли наистина лечебни свойства

Мария
Написана от Мария октомври 15, 2015 21:09

Сребърна вода – притежава ли наистина лечебни свойства

Акценти:

  • Сребърна вода - действие
  • Ефект - сребро
  • Лековита сила - сребърна вода

Свързани:

Всеки е опитвал поне веднъж в живота си, така наречената сребърна вода. Тя е по-скъпа от обикновената минерална или трапезна и се различава доста и на вкус от нея. Малките шишенца, в които се съдържа често биват помислени за всичко друго, но не и за носещи вода.

Често родителите ни са ни давали да пробваме по една-две лъжички от нея, за да укрепим имунната си система или когато сме били на път да се разболеем от поредния грип.. Няма как да не са ни споменали и за лечебните свойства, които сребърната вода, се смята, че притежава.

И въпреки това, хората едва ли сме усетили някакъв особен ефект от употребата й. Но защо това е така и укрепва ли наистина, тя, здравословното ни физическо и психическо състояние?

Какво представлява сребърната вода?

Сребърната вода е обикновена дестилирана вода, в която е разтворено, чрез специални химични процеси и уреди, колоидно сребро – най-силният, безвреден в определени количества, познат на човечеството антибиотик.

Това е най-старият метал, използван за лечебни цели, водещ началото си на развитие още от Древна Гърция. Притежаващ антисептични и пречистващи свойства, той е можел да бъде намерен във всеки гръцки дом, чийто притежател е по-заможен човек.

Хората са го използвали, за да предпазят храната си от разваляне, като са правели сребърни прибори и съдове, за дезинфекция на рани и за какво ли още не.

Разтварянето на сребро във вода не е хич лесен процес, но след него, водата придобива много от ценните свойства на метала. Поради тази причина тя бива наричана „сребърна вода“ и започва да бъде продавана като анти-бактериално средство за борба с всякакви инфекции и болести.

За какво сребърната вода е най-ефективна?

• За наранявания – среброто има свойството да пречиства и да убива микроорганизмите. Полейте обилно раната с разтвора, за да сте сигурни че действието на среброто ще проникне навсякъде.

• При кожни заболявания – всякакви разновидности на дерматит, гъбички, та дори и срещу досадните пъпки. Засегнатият участък се маже редовно, всеки ден по 3 пъти, за да има някакъв евентуален ефект от лечението.

• За предотвратяване на появата на мухъл – смята се за изключително ефективен за използване в домашни условия за справяне с неприятната напаст.

• В козметичните продукти – среброто си намира място сред състава на всякакви кремове, гелове, шампоани и какви ли не други козметични продукти, поради пречистващите му свойства, които влияят изключително благоприятно на кожата и косата.

• Като превантивна мярка срещу зарази – свойството на среброто да засилва имунната система е високо ценено още от древни времена.

Електролитите, създали се при разтварянето и обработката на метала във вода, действат изключително ефективно срещу бактериите в човешкия организъм. Но освен вредните такива, те могат да убият и полезните бактерии, затова е добре приемът на сребърна вода да бъде в умерено количество.

Какво става при предозиране?

Всички знаем, че изразът „синя кръв“ намира място, когато разговорът, където бива вметнат се отнася до благородници. А защо?

Защото при предозиране със сребро, е възможно човек да развие аргирия – болест, чийто най-явни симптоми биват посиняване или позеленяване на кожата и кръвта, вследствие огромен ефект на метала върху организма.

И е всеизвестно, че хората, ползващи сребърни съдове и прибори са били именно богатите в миналото. Поради това много от тогавашните благородници са развили аргирията и са си спечелили прозвището на „хора със синя кръв“

Действа ли наистина сребърната вода?

Славата на лечебните свойства на сребърната вода се гради най-вече на легенди, предали се от поколение на поколение.

Науката не е открила абсолютно сигурно доказателство, което да потвърди лековитата сила на този разтвор, но е факт, че много от редовно употребяващите я наблюдават положителни промени в здравословното си състояние. Все пак нищо не ни наврежда една лъжичка на ден надежда, нали?

Сребърна вода – притежава ли наистина лечебни свойства
4.5 (89.3%) 43 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 15, 2015 21:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи