Ставни болки през зимата

Калина
Написана от Калина декември 17, 2014 15:59

Ставни болки през зимата

Акценти:

  • От какво се получават ставните болки?
  • Как да се справим с болките в мускулите и ставите?
  • Какво да направим за да се отървем от ставните заболявания?

Свързани:

С падането на температурите през зимата, се увеличава и рискът за хората, които страдат от различни заболявания.

Въпреки че вирусните инфекции, кашлица, зачервеното гърло и температурата са най-обичайните заболявания през зимата, има и други, за които дори не сте и подозирали.

Зимата е един от най-неприятните сезони за хората, които страдат от болки в ставите.

Ставни болки през зимата – какви са причините

Най-честата причина, поради която хората с проблемни стави изпитват болки през зиамта е заради ограниченото количество слънчева светлина.

Освен това и потокът на кръв към периферните райони на тялото е драстично намален.

Това води до втвърдяване на ставите, което от своя страна води до болка в костите.

Ето и няколко съвета, с които ще ви бъде по-лесно да се справите със ставните болки през зимата.

Яжте здравословна храна. Питателна и здравословна диета, това е ключът към здравото тяло, което всички ние търсим и искаме да притежаваме.

Всичко което трябва да направите е да включите плодове и зеленчуци в менюто си, а също така би било добре и да добавите млечни продукти и варива.

Хората страдащи от болки в ставите обикновено не приемат достатъчно витамини. Не е зле да добавите няколко храни богати на витамин С, D и К.

Ключът за здрави кости се крие в минералите и калция, а тях лесно бихте могли да откриете във всяка кофичка кисело мляко.

Обърнете внимание и на това, че вашето тяло има нужда от протеини, за да се изгради качествена и здрава маса. По този начин вие не само ще бъдете в по-добро здравословно състояние, а и ще изглеждате по-добре.

Ядките са също добър източник на полезни вещества, които биха могли да успокоят ставните болки. Единственото, за което трябва да вниамвате, е те да не са пържени.

Защото в такъв случай биха били доста калорични и пълни с вреден холестерол, който от своя страна допълнително ще влоши положението ви.

Добре е да извършвате физически упражнения колкото се може по-често. По този начин не само ще намалите излишното тегло, а и ще заздравите своите стави.

Освен това когато сте по-слаби тялото ви няма да се напряга толкова, когато извършвате движение и по този начин бихте могли да редуцирате ставните болки.

Но въпреки всичко това, не забравяйте и да правите разходки под слънцето. От изключителна важност е тялото ви да си набавя необходимото количество слънчева светлина.

По този начин ще зареждате организма си с витамин D, който пък от своя страна ще ви помогне при преодоляването на мускулните и ставните болки.

Други полезни свойства на този витамин са, че той подобрява кръвообръщението, влияе на настроението ви, карайки ви да се чувствате по-щастливи, а също така и заздравя опорно двигателната система.

Но все пак не забравяйте и за поддържането на добрата стойка! Една от основните причини за болки в ставите е лошата поза на тялото по време на работа, почивка и вдигане на тежки предмети.

За това внимавайте повече какво, кога и как правите. Обръщайте повече внимание на тези дребни детайли, защото и те са от изключителна важност за едно наистина здраво тяло.

Бъдете по-умерени, когато ви се налага да вдигате тежко, не бързайте и се уверете, че сте заели правилната стойка!

Ставни болки през зимата
4.6 (92.35%) 34 глас[а]

Калина
Написана от Калина декември 17, 2014 15:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи