Странни заболявания с приятни симптоми

Мария
Написана от Мария май 10, 2015 19:28

Странни заболявания с приятни симптоми

В тази статия ще разгледаме няколко примера за много редки заболявания с много приятна симптоматика.

Постоянно добро настроение

Мория – това е изключително рядко заболяване, при което болният е постоянно оптимистично настроен. При това на човек нищо не го безпокои, той усеща всеобхватно самодоволство и увереност.

Морията е психологическо разстройство, което се дължи на увреждане в предната част на мозъка. Болните от мория често се шегуват при това доста грубо.

Страст за подвизи

Неумолимата целеустременост и огромното желание за подвизи, без значение колко трудни за извършване да изглеждат, е възможно да е признак за наличие на маниакално-депресивна психоза.

Това заболяване протича пароксизмално, тоест на пристъпи, а в промеждутъците между пристъпите човек е практически здрав и не усеща, че има някакъв проблем.

Терманестезия

Хората болни от терманестезия не различават температурите. За такъв човек чаша горещо кафе и сладоледът имат еднаква температура.

На страдащите от това заболяване никога не им е горещо или студено, поради което могат да съществуват без отоплителни уреди и климатици.

Въпреки това такова състояние, обикновено, е признак за наличие за онкологични заболявания в мозък или на травми на гръбначния стълб.

Симптом на Приап

Приап е древногръцки полубог, който оплодотворявал цялата вселена. В негова чест било наречено нарушението, при което при мъжете имат постоянна ерекция.

При това ерекцията е толкова силна, че човек не е способен да прави секс, тъй като половият му член е толкова твърд, че е силно притиснат към корема му. Такова състояние може да бъде овладяно, тоест пенисът да бъде върнат към нормалното му положение с помощта на някои медикаменти.

Постоянната ерекция е често признак на онкологични заболявания при човека. Също така симптомът на Приап може да се развие при травма на гръбначния стълб или след употреба на големи количества алкохол.

Хиперестезия – свръхчувствителност

Сякаш всеки рецептор на хората с хиперестезия е включен към усилвател. Те могат да чуят пукането на ръката при писане, шепот в съседните стаи, звукът от падането на листата.

Докосването при тях предизвиква болка, а в малкото късче хляб те усещат много вкусови нюанси. От една страна, това състояние има своите предимства. Въпреки това такива хора обикновено са много раздразнителни, неспокойни и по-често от останалите хора заболяват от туберкулоза.

Нарколепсия

Хората, страдащи от нарколепсия прекалено много спят. На всеки един час на тях им е необходимо да отделят по 5-10 минути за сън. Такива хора не могат да учат в стандартни учебни заведения или да ходят на работа, тоест да извършват наемен труд.

Практически цялото свое време такива хора прекарват в дома си. Особеност на това заболяване е фактът, че болните са способни да контролират своите сънища. В съня си те могат да видят всичко, което пожелаят.

Вечна младост

Да изглеждаш с 20 години по-млад е възможно и без пластични операции. На някои 50-годишни човек може да им даде не повече от 30-35 години Тяхната кожа е бледа, а бузите им са приятно румени.

За съжаление, тази младоликост е сигурен признак за порок на сърцето. Това може да бъде стеноза на митралната клапа.

В

Болните с множествена склероза с времето стават по-весели и равнодушни към собственото си заболяване. При прогресирането на заболяването у човека настъпва чувство за еуфория, което може да продължи много дълго.

Странни заболявания с приятни симптоми
4.6 (92.08%) 48 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 10, 2015 19:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи