Таблетки срещу шум в ушите – ето кои са най-ефективни

Мария
Написана от Мария април 11, 2016 22:14

Таблетки срещу шум в ушите – ето кои са най-ефективни

Акценти:

  • Препарати - ефективни
  • Неврони - устойчивост
  • Хипоксия - шум в ушите

Свързани:

Шумът и звънтенето в ушите, които се появяват без каквито и да е външни дразнители, са доста сложен проблем за лекарите, защото не е самостоятелно заболяване, а по-скоро отделен симптом към някаква патология.

От помощ в тази ситуация могат да бъдат специални таблетки срещу шум в ушите.

Показания за приложение

Таблетки срещу шум в ушите е необходимо да се приемат в случай, че човек постоянно чува различни звуци, пречещи на нормалния му живот.

Следва да се има предвид, че лекарите разделят шума в ушите на няколко отделни вида. По тип самият шум се подразделя на:

1. Монотонни звуци – свистене, жужене;
2. Сложни звуци – музика, глас, звънене;

Освен това шумът в ушите бива:

1. Вибрационен – звук, който се създава от самия слухов орган или неговата структура, тоест от съдови или невромускулни образувания;
2. Невибрационен звук – появява се, поради раздразване на нервното окончание на слуховия път, на вътрешното ухо, на слуховия нерв;

Названия на таблетки срещу шум в ушите

• Антистен – препаратът помага да се приведе в норма енергийния метаболизъм на клетките, които страдат от хипоксия или исхемия. Също отлично понижава количеството на АТФ вътре в клетките.

В състава на клетките срещу шум в ушите има триметадизин, който помага за забавяне на окислението на мастните киселини.

Препаратът се използва за лечение на пристъпи на стенокардия, нарушения на кръвоносните съдове с исхемична природа. Таблетките се приемат по 40-60 мг дневно – 2-3 пъти.

• Бетасерк – този препарат се явява статистически аналог на хистамина. Назначава се при силни световъртежи, които се съпровождат със шумове в ушите, главоболие, гадене и повръщане.

Основното активно вещество е бетахистин. Таблетките се приемат по време на хранене. Дозата задължително се подбира в съответствие със симптомите на пациента. Обикновено за възрастни се назначава средно от 24 до 48 мг на денонощие.

Сред основните странични ефекти са – разстройства на храносмилането и гадене, зачестяване на пристъпите на главоболие, понякога се появява повръщане, подуване на корема, алергия.

Препаратът не трябва да се приема при феохромоцитома, алергии към активното вещество, по време на бременност и кърмене. При предозиране е възможен лек световъртеж, сънливост, гадене и болки в корема.

• Капилар – това е биологично активна добавка, която често се използва за облекчаване на шум в ушите. Основен компонент е дихидрокверцетин, който защитава клетъчните мембрани, което позволява подобряване на функционалността на капилярите.

Таблетките е препоръчително да се приемат за намаляване на процесите на стареене на организма, за подобряване на неговите защитни сили, след прекаран инсулт или инфаркт, при възникване на мигрена, силно главоболие, придружено с шум в ушите.

Не е препоръчително да се приема, ако пациентът има алергични реакции към компонентите на препарата. По време на хранене се пие по една или две таблетки 3 пъти дневно. Обикновено курсът на прием е от 3 до 4 седмици.

Фармакодинамиката на таблетките срещу шум в ушите се разглежда колко ефективен е препаратът, какъв е механизмът на неговото действие, как средството взаимодейства с другите медикаменти.

Нека разгледаме фармакодинамиката по примера на популярното средство „Кавитон форте“.

Основната му задача е подобряване на кръвообращението в мозъчните тъкани, което помага пък за увеличаването на нивата на глюкоза и на кислород в главния мозък.

Също така невроните става по-устойчиви на хипоксия, поради което глюкозата по-добре се транспортира в тъканите и клетките.

Таблетки срещу шум в ушите – ето кои са най-ефективни
4.6 (92%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 11, 2016 22:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи