Тайните на хората, които остаряват грациозно

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 10:15

Тайните на хората, които остаряват грациозно

Акценти:

  • Как да остаряваме по-бавно?
  • Как да бъдем по-жизнени в напреднала възраст?
  • Как някои хора прикриват годините си?

Свързани:

Как да изглеждате и да се чувствате страхотно с възрастта?

Всички искаме да изглеждаме добре когато остаряваме. И всички познаваме онази жена: тя е изтупана от главата до петите и се носи с осанката, която желае да има като отблъсква възрастта с всяка крачка. Та, какво прави тя и как постига това? Ето няколко начина как да се погрижите за кожата, косата и тялото си, така че да придобиете младежко самочувствие без значение колко са свещичките на тортата за рождения ви ден.

Пропуснете модната и скъпа грижа за кожата – в дрогерията можете да пропуснете коридора с медикаменти против стареене и да се концентрирате върху три продукта. Ако използвате слънцезащитен крем, ретиноид и овлажнител от 20-годишна възраст, кожата ви ще изглежда много по-млада в сравнение с тази на някой, който не ги използва. Прилагането на почистващи кожата медикаменти всяка сутрин е задължително, наред с това да пазите клетките си здрави и добре хидратирани. Ретиноидите са това, което прави магията на младата кожа. Дерматолозите ги препоръчват постоянно, защото витамин А, който те съдържат, помага на кожата ви да се чувства отново млада и стимулира колагена, който предотвратява появата на малки бръчки и гънки.

Тренирайте – каквато и да е вашата настояща мотивация да тренирате: за да се чувствате добре, да отслабнете, да се разтоварите от стреса – сега можете да добавите още една – да бъдете по-дълго млади. При проучване, проведено с по-стари възрастни хора, тези от тях, които тренират, психологически функционират по сходен начин с по-младите. Така че тренировките ви правят по-млади отвътре, а какво става отвън? Вашата кожа е най-големият орган в тялото ви и единствения, който можете да видите. Всичко, което е добро за тялото ви, е добро за кожата ви. И дори и да сте чували предупреждения, че някои тренировки (най-вече бягането) могат да причинят бръчки поради движението нагоре – надолу, то това не е вярно. Независимо какво обичате да правите: да бягате, плувате или скачате, продължавайте да го правите.

Не се крийте зад или под грима – ако имате бръчки, кафяви петна или торбички, най-вероятно се изкушавате да намажете на лицето си дебел слой основа и пудра. Подобна практика има негативни последствия в бъдеще. Гримът не може напълно да скрие остаряването. Тук повече не значи по-добър ефект. Вместо да го трупате, нанасяйте го на пластове.

Грижете се за ръцете си – лицето и ръцете ви са двете части от тялото, които получават най-много слънчева светлина. Но тъй като понякога сте по-ангажирани да мажете на дебел слой овлажнители и продукти против стареене на лицето си, то така то може да изглежда младо, но ръцете ви да се покрият с кафяви петна и бръчки. Същите продукти, които използвате за лицето си, могат да послужат и за грижа за ръцете ви. Така че когато използвате ретиноид през нощта, нанасяйте по малко на горната част на ръцете си. Също така когато сутринта използвате овлажнител, не ги пропускайте.

Прегледайте и променете стила си – още ли държите прическата си, с която сте били на бала? Много жени се стремят да избягат от рутината в стила им на обличане и това ги поставя пред риска да изглеждат така, сякаш са попаднали във времева дупка. В случая не става въпрос толкова за личния ви избор, колкото до това какво съобщение изпраща той на околните и на вас. Затова можете да промените стила си по начин, който да ви кара да се чувствате добре тук, сега и днес.

Тайните на хората, които остаряват грациозно
4.5 (89.61%) 77 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи