Тайната на бързите диети – реалистично ли е свалянето на 5 килограма за седмица

Мария
Написана от Мария септември 26, 2015 16:11

Тайната на бързите диети – реалистично ли е свалянето на 5 килограма за седмица

Акценти:

  • Хранене - нова система
  • Хипогликемия - ниско кръвно налягане
  • Диета за отслабване - преход

Свързани:

Бързите диети са примамлива идея за тези, които търсят начин как бързо да отслабнат с 5 килограма. На пръв поглед изглежда, че е достатъчно да се помъчим за седмица две и след това кантарът да покаже желаният резултат.

Но колко са ефективни и безопасни диетите за бързо отслабване?

Истината за бързите диети

Съществуват множество варианти на диети за бързо отслабване. Едни включват различни храни, други са основани на прием само на една храна в продължение на седмица. Смисълът от бързите диети се свежда до рязко намаляване на дневния калориен прием в сравнение с обичайното хранене.

Повечето от тези диети обещават да ви отърват от 3-5 килограма седмично. Но не трябва да се подлъгваме – изгарянето на толкова мазнини за толкова кратък срок е нереално. Но всъщност такова бързо отслабване за седмица е обусловено от това, че организмът губи течност.

Бързите диети имат своите предимства. Но борбата с наднорменото тегло единствено по този начин навярно ще доведе до здравословни проблеми.

Полза от диетите за бързо отслабване

Кратките диети помагат на отслабващия човек да се научи на самодисциплина в борбата с наднорменото тегло. Това е способ за пренастройване на съзнанието върху ограничения хранителен режим.

По време на спазването на бързата диета от организма се извежда излишната вода, което е важно, ако сте предразположени към отоци. Но най-важното е, че дори и краткосрочното ограничаване на храненето ще ви позволи да намалите талията си с няколко сантиметра и да влезете в любимата си рокля или джинси.

Важно е да се отбележи, че да свалите 5 килограма не е необходимо да спазвате диета. Достатъчно е месец здравословно хранене и разумна физкултура, теглото ви да се завърне към нормата.

В какво се крие опасността на бързите диети?

Бързото отслабване за седмица за сметка на загуба на вода при рязко намаляване на въглехидратите и белтъците в храненето може да доведе до обезводняване, нарушаване на баланса на водата и на солите. А процесите на стареене на клетките се ускоряват.

Загубата на течности е свързана с увисване на кожата, влошаване на състоянието на косата. Тези последствия могат да не се проявят веднага, а известно време след бързото отслабване.

Рязката промяна на хранителния режим може да стане причина за нарушаване на храносмилането – запек, диарии.

Справянето с натрупаните мазнини е невъзможно за седмица, затова пък мускулната маса се разгражда по-бързо. В резултат организмът отслабва значително.

Слабостта по време на бързото отслабване за седмица възниква на фона на хипогликемия и ниско кръвно налягане, които се предизвикват от недостатъчния прием на калории.

Бързото отслабване с 5 килограма с помощта на такива диети е възможно, но се пригответе свалените килограми бързо да се върнат обратно. А често и отгоре. Тъй като след стреса, който е изпитал вашият организъм обмяната на веществата се забавя.

А това означава, че след лекото отслабване с диета тялото ви ще започне скоропостижно да събира вода и килограмите да се увеличават.

Диетата за отслабване може да се превърне може да се превърне в старт за преход към нова система на хранене. Но ако мечтаете бързо да отслабнете с 5 килограма без вреда за здравето, за 1 седмица проблем със здравето ви няма да възникне.

Тайната на бързите диети – реалистично ли е свалянето на 5 килограма за седмица
4.6 (91.08%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 26, 2015 16:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи