Тайната за красива кожа на гейшите

Калина
Написана от Калина април 10, 2015 10:43

Тайната за красива кожа на гейшите

Акценти:

  • Каква е тайната за красива кожа на гейшите?
  • Как гейшите успяват да запазят кожата си млада?
  • Опасни ли са за организма продуктите за красота?

Свързани:

Виктория Цай е забележителна жeна, дръзнала да осъществи мечтата си да открие и използва 200-годишните традиции за красота на гейшите.

Тя е основател на японската линия за грижа за кожата „Tatcha“. Първоначално козметиката се произвежда в Сан Франциско и се продава онлайн в магазините на „Barney’s“ и „QVC“ в САЩ, а също и в Хонг Конг.

Марката „Tatcha“ получава възторжени отзиви от знаменити гримьори, списание „Vogue“,“Wall Street Journal“ и Опра Уинфри. Целта на Цай да създаде продукт, в който са събрани тайните за красотата на гейшите, не е пробудена от финансови интереси, а от собствената й нужда за сигурно решение на кожните проблеми.

Пътят до създаването на „Tatcha“ е изключително труден. Цай започва работа на четири места по време на бременността си. Използва всичките си спестявания, източва няколко кредитни карти, продава колата си и дори годежния си пръстен, за който днес споделя, че много й липсва.

Виктория е дъщеря на тайвански имигранти. Проблемите й с кожата започват, когато тества продукти за грижа за кожата върху себе си в „Harvard Business School”, за да се провери достоверността и приложимостта на научните изследвания.

Лекарят й поставя диагноза остър дерматит и Цай започва да работи извън индустрията за красотата. Тя проучва с години ключовите за нея линии за красота. Купува японски масла и блотиращи хартии, наречени “Aburatorigami”, от спирка по време на пътуване между Сиатъл и Китай като бранд-мениджър на „Starbucks“.

Докато работи като маркетингов директор, тя научава, че обикновеният човек поглъща химикали от продуктите за лична хигиена. И когато Цай се готви да забременее, се ужасява от мисълта, че карцерогенните токсини могат да преминат в организма на новороденото.

Това е причината да напусне работата си и да започва да посещава големи центрове за иновации и грижа за кожата във Франция, Германия и Япония. В Киото наема японски преводачи и издирва производителите на „Аburatorigami“, като изучава света на гейшите.

Тя споделя, че когато е видяла гейша за пръв път, й се е сторила като произведение на изкуството. Кожата им, независимо дали са на 20 или 80 години е била еднакво красива, наподобяваща живопис на Сандро Ботичели. За нея неопетнената кожа на гейшите е изненада, понеже те носят изключително тежък и сложен грим.

Цай започва да изучава и използва върху себе си ритуалите и грижите за кожата, както и основните съставки, които гейшите използват: ориз, зелен чай и водорасли. Кожата на Цай е излекувана в рамките на четири месеца и тя създава козметична линия, вдъхновена от японските гейши.

Основателката на „Tatcha” мечтае да пренесе част от източните традиции на Запад.
„В САЩ хората винаги търсят най-новите технологии. Според мен, трябва да погледнем майките и прабабите си, които са толкова красиви през целия си живот. Въпреки, че повечето хора гледат в бъдещето, аз предпочитам да гледам в миналото.“

Цай започва да пътува все по-често до Киото, дори наема експерт по културата, който да документира книга за 200-годишните ритуали на гейшите. Компанията„Tatcha” стартира през септември 2009 г. и непрекъснато продължава развитието си с бързи темпове.

Тайната за красива кожа на гейшите
4.5 (89.47%) 38 глас[а]

Калина
Написана от Калина април 10, 2015 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи