Терапия с парафин – гаранция за кадифена кожа на дланите и копринена на стъпалата

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2016 19:51

Терапия с парафин – гаранция за кадифена кожа на дланите и копринена на стъпалата

Акценти:

  • Процедура - течен парафин
  • Зимен период - необходимост
  • Сгряващ ефект - горен слой клетки

Свързани:

Терапията с течен парафин днес е една от най-достъпните подмладяващи козметични процедури, които могат да се приложат на всяка част на тялото.

С особена популярност в салоните за красота се ползва терапията с течен парафин за лицето, ръцете и краката, а също и антицелулитните обтривания на корема, бедрата и цялото тяло.

При провеждане на парафинена терапия се използват свойствата на парафина, който благодарение на своите свойства, отпуска кожата, подхранва, извежда токсините от организма, подобрява обмяната на веществата, подмладява, овлажнява и тонизира кожата, повишавайки еластичността ѝ.

Благодарение на свойството на парафина да запазва топлината, тя се запазва за дълго време в кожата, след което се отдава на неголеми порции.

Влизайки в съприкосновение с кожата, парафинът я загрява с 2 градуса, създавайки ефектът на сауната, в резултат на което порите се отварят и се стимулират функциите на потните жлези.

Едновременно с тези процеси организмът се напуска от натрупаните токсини и вредни вещества. След охлаждането на парафина кожата, тъй като е силно обезводнена, започва да „пие“, а всички ненужни вещества остават на парафина.

Терапията с течен парафин също създава ефект на масаж, тъй като след като се охлади, започва да се свива. Парафинът се използва ефективно при лечение на заболявания на ноктите.

Достатъчно лесно е провеждането на тази процедура в домашни условия, която по ефективност не се отличава от извършването ѝ в салон.

Единствената разлика е минимумът финансови разходи в сравнение със същата процедура, направена в салон или в козметичен кабинет.

Преди да преминем непосредствено към тънкостите на провеждането на терапията с течен парафин в домашни условия, следва да се отбележи, че е противопоказна при наличие на кожата на гнойни или открити рани, ако сте с повишено кръвно налягане, захарен диабет.

Терапия с парафин за ръце и крака в домашни условия

Парафинените бани за ръце подхранват кожата, справят с беленето, а също ефективно лекуват миниатюрните пукнатини, забавяйки появата на признаци на стареене на кожата.

Прекрасно допълнение са към всеки маникюр. Провеждане на такава терапия е необходимо всеки месец. За провеждане на една процедура обикновено са достатъчни 200-300 грама парафин, продава се във всяка аптека, дори може да съдържа и специални добавки витамини.

Парафинът следва да сложи в специален съд – това може да бъде стъклена или керамична чаша или малка емайлирана тенджера и се прави водна баня, за да се загрее и достигне течно състояние.

Междувременно кожата на ръцете е необходимо да се подготви за тази процедура. С помощта на ексфолиращо средство се премахва най-горният слой клетки.

След това е необходимо да се сложат найлонови ръкавици – ако не разполагате с такива, можете да използвате обикновен найлонов плик.

После дланите се слагат в съда с течния парафин до нивото на китките и така се стои за около 10 минути.

При тази процедура парафинът се използва като сгряващ компонент, в резултат на което се подобрява кръвообращението на кожата, става по-еластична, а също и малките бръчки по ръцете стават по-малко видими.

Дори и една процедура с течен парафин значително подобрява състоянието на кожата, което ще бъде забележимо не само визуално, но и добър. Ефектът от тази процедура се запазва за поне месец, а понякога и дори повече.

Особено необходима е в настоящия зимен период.

Терапия с парафин – гаранция за кадифена кожа на дланите и копринена на стъпалата
4.6 (92.05%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2016 19:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи