Тези 5 билки помагат на паметта да укрепне

Мария
Написана от Мария май 26, 2016 23:31

Тези 5 билки помагат на паметта да укрепне

Акценти:

  • Розмарин - памет
  • Билки - комбинация
  • Куркума - противовъзпалително

Свързани:

Растенията помагат за подобряване на паметта и повдигане на настроението.
Колкото по-добра е паметта, толкова по-висок е интелектът на човека и толкова по-бавно настъпва старостта.

Ежедневно пред съвременния човек се поставя задачата – да види, да разбере, да запомни, да приложи. И това се отнася не само за студентите, при които добрата памет може да им подаде ръка по време на изпити.

Добрата памет е нужна както на хората, които извършват интелектуален труд, така и на по-старото поколение.
Бързо забравяте, всичко около вас се върти, понижила се е остротата на зрението ви, появил се е шум в ушите и в главата…

За появата на тези симптоми много често са виновни стресовите ситуации, злоупотребата с алкохола, тютюнопушенето, заседналият начин на живот, неправилното хранене, а също не на последно място е факторът възраст.

Има и още една причина – нарушеното кръвообращение, вследствие на което тъканите на мозъка не получават достатъчно кислород.

А този процес може да доведе до развитието на хипоксия… Други причини за нарушение на мозъчното кръвообращение могат да бъдат атеросклероза, артериална хипертония, остеохондроза, захарен диабет… С лечението на основното заболяване трябва да се занимаят специалистите.

А пък предотвратяване развитието на недостатъчността на кръвообращението е възможно и необходимо. Изход от тази ситуация съществува. Просто е необходимо да се обърне внимание на начина на живота и да се внесат известни изменения в него.

Започнете от своята работа. В каква поза се намирате през целия си работен ден? А колко време прекарвате пред компютъра? По какъв начин намирате изход от различни /стресови/ ситуации? Имате ли вредни навици? С какво се храните по време на работа?

Колко често излизате на чист въздух? Водите ли активен начин на живот?
Ако честно отговорите на тези въпроси – то изводи можете да си направите сами и да вземете съответните решения.

За поддържане на доброто състояние на кръвоносните съдове в медицинската практика отдавна се използват билки, които са широко известни със своите целебни свойства.

1. Гинко билоба

Фармакологичното ѝ действие се състои в разширяване на кръвоносните съдове, притежава антиоксидантна активност, повишава насищането на кръвта с кислород, подобрява предаването на нервни импулси, подобрява кръвообращението в съдовете на миокарда, на бъбреците и на ретината на очите.

Отстранява застойните явления във венозната система и усилва снабдяването на главния мозък с кислород и глюкоза.

2. Куркума

Оказва противовъзпалително, антиоксидантно и антибактериално действие, понижава нивата на холестерола.

3. Джинджифил

Облекчава главоболието с невралгичен и спастичен характер. Предотвратява развитието на морска болест при морски, въздушни и автомобилни пътувания.

4. Розмарин

Подобрява кръвообращението в главния мозък, подсилва паметта и зрението. Положително влияе на болните в периода след инсулт. Регулира артериалното налягане.

Предотвратява възрастовите изменения в главния мозък. Предотвратява болестта на Алцхаймер. Облекчава стреса и нервното напрежение.

5. Черна боровинка

Укрепва стените на кръвоносните съдове, намалявайки техните пропускателни способности, способства за повишаване на остротата на зрението.

Притежава кръвоспиращ, противовъзпалителен, противоспастичен, болкоуспокояващ и диуретичен ефект.

Благодарение на многобройни изследвания учените стигат до заключението, че комбинацията от билки усилва действието на гинко билобата, а очакваният ефект се наблюдава още след втората седмица след приема.

В аптечната мрежа се предлагат различни комплекси за подсилване на паметта на основата на гинко билоба, но няма научни данни за тяхната ефективност.

Тези 5 билки помагат на паметта да укрепне
4.6 (92.13%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 26, 2016 23:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи