Топ 3 на най-болезнените спортове

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2015 17:40

Топ 3 на най-болезнените спортове

Акценти:

  • Спортове - болезнени
  • Бойни изкуства - наранявания
  • Гребане - травми

Свързани:

Спортът е изключително хубаво нещо, що се отнася до вашето здраве, физическо състояние, външен вид, та дори и психика.

Независимо от вида спорт, който обичате да практикувате, било то професионално, редовно или просто като хоби, ползите са много.

Физическата дейност влияе уникално добре на здравословното ви състояние и настроението ви, като същевременно ви поддържа в добра форма.

Разнообразието от спортове е огромно и често човек се изправя пред предизвикателството на избора, като се лута между различните видове непрекъснато, докато намери онзи, който е подходящ за него.

Това се оказва трудна задача, особено като се има в предвид че често спортовете могат да се окажат изключително болезнени и носещи със себе си изобилие от травми.

А кой иска да ходи насам-натам, покрит в гипс или с насинено око?

Представяме ви списък на 3 страшно болезнени вида спорт и ако сте си харесали някой от тях предварително, може би ще е добра идея да обмислите избора си още веднъж:

1. Йога

Да. Йогата. На пръв поглед така релаксиращата, отпускаща, предпочитана от много възрастни хора и толкова популярна сред представителките на нежния пол, йога.

Тя се оказва предизвикателство за много от практикуващите я, тъй като изисква изключително много гъвкавост. А не всеки е роден с такава.

За тези, които не могат да се извиват особено в различни неудобни позиции йогата може да представлява невероятна трудност.

Гъвкавостта не е никак лесна за развиване, освен ако не ти е дадена даром. Мускулите ти горят,а ти трябва да останеш минимум 30 секунди в дадена поза, за да има тази поза какъвто и да било ефект.

Ако не си човек, който практикува този спорт редовно, нещо подобно няма да те успокои и релаксира никак даже, по-скоро ще те напрегне до краен предел и ще ти иде да крещиш до небето.

2. Гребане

Гребането е силно подценено. Изглеждащо лесно и приятно, то всъщност въобще не е такова. Тъй като не изисква кой знае каква техника, няма вид на особено сложна дейност, но хората не знаят какво натоварване представлява то за гърба, раменете и ръцете.

Мускулите в тези области са активирани на максимум. Гребането изисква много сила и невероятно добра концентрация – малко от нас обръщат внимание на перфектното синхронизиране, което повечето гребци успяват успешно да спазят.

Така натоварването се удвоява – не е само физическо, но и психическо.

3. Бойни спортове

Включването на бойните спортове в класацията не е изненадващо за никого от нас. Все пак размятането на юмруци насам-натам не се очаква да бъде безболезнено, точно обратното – играчите знаят, че ще поемат болка, просто се съревновават кой ще нанесе повече.

Бойните спортове са невероятно много на брой – като започнем от муай тай, минем през всякакви източни изкуства и стигнем до класическия бокс.

Всеки от тях изисква определени техники, определен тип телосложение и определени умения и разбира се, определен брой наранявания.

Няма човек, практикуващ бойни спортове, който поне веднъж да не се е разхождал с подута буза или бинтована ръка.

За разлика от повечето други спортове, където болката е просто част от дейността, то при тези изкуства болката, нанесена на противника обаче, е целта на участниците.

И тази цел, разбира се, не остава незабелязана.

Ако сте се насочили към някои от тези спортове, а сте на възраст или просто не в достатъчно добро състояние, внимавайте!

Консултирайте се със специалист преди да започнете, ако имате някакви съмнения, че те биха се отразили зле върху здравословното ви състояние.

Топ 3 на най-болезнените спортове
4.5 (90.39%) 77 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2015 17:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи