Топ 4 вредни навика, които се оказват полезни за здравето

Мария
Написана от Мария ноември 7, 2015 21:10

Топ 4 вредни навика, които се оказват полезни за здравето

Акценти:

  • Изпускане на газове - полезно
  • Старческо слабоумие - пържени храни
  • Неоправено легло - акари

Свързани:

Някои вредни навици се оказват полезни за здравето. Основавайки се на проведените от тях изследвания, учените доказват, че нецензурните изрази, неоправеното легло и изпускането на газове носят на човека само полза.

1. Използване на мръсни думи и изрази

Според изследователи ругаенето на майка и нецензурните думи са не само отлично средство за психологическо натоварване, но също и естествено обезболяващо средство.

До това заключение достигнали експерти от Университета Кил. Те установили, че които често ругаят на майка, могат да издържат на болка с 50% по-дълго от тези, които предпочитат да се изразяват културно.

Според теорията на учените, ругаенето на майка активира стресовите реакции в организма на човека, което води до освобождаването на естествено обезболяващо – хормонът ендорфин.

2. Неоправеното легло

Смята се, че навикът на човек да оставя леглото си неоправено, е вреден. Но това изобщо не е така, предполагат изследователи от университета Кингстън.

Според тях навикът сутрин леглото да се оставя неоправено помага на човек да се предпази от алергии.

Съгласно статистиката обикновено спалното бельо и матракът средно съдържат до 1.5 милиона домашни кърлежи – акари, които предизвикват възникване на астма и други различни алергични реакции.

Възглавниците, матраците и одеялата се превръщат в своеобразни резервоари за мъртви клетки от човешката кожа, което води до увеличаване на количеството на живеещите в тях домашни кърлежи.

Те предпочитат да обитават топла и влажна заобикаляща ги среда. Но ако леглото остане неоправено, нивото на влажността в него значително се понижава, което води до смъртта на много вредоносни организми.

3. Прах у дома

Резултатите от много изследвания вече нееднократно доказват верността на теорията, че колкото по-често децата контактуват с прах и мръсотия, толкова по-силен става имунитетът им.

Най-полезни такива контакти са в най-ранна възраст, когато организмът на бебето едва се формира.

4. Изпускане на газове

В много световни култури, включително и у нас, навикът да се изпускат газове сред хора или на оживено място като нещо абсолютно недопустимо, неприлично и дори оскърбително.

Въпреки това, ако човек усети, че миризмата на чревните му газове наподобява на тази на развалени яйца, то това показва, че рискът от развитие на рак в неговия организъм, е понижен.

Това съобщават американски изследователи. Специфичната миризма се дължи на образуването на сероводород при разграждането на храната в червата.

Също следва да се има предвид, че сероводородът предпазва митохондриите, които управляват всяка клетка на човешкия организъм, подобно на малки електроцентрали.

Всъщност сероводородът много ефективно предпазва здравето, а в бъдеще ще се използва и за лечение на множество заболявания.

Също така преди около година и половина стана известно, че консумацията на пържени храни по никакъв начин не оказва влияние върху развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Макар и навикът да се употребяват храни в този им вид все още да може да се определи като полезен.

Откритието на испанските учени поставя много въпроси, дали и в бъдеще препоръките за хранене на населението в САЩ няма да претърпят коренни изменения и да обърнат представите за това коя храна въздейства положително и коя отрицателно върху човешкия организъм.

Пържените храни също са обвинявани и за развитието на невродегенеративни заболявания като старческо слабоумие, но връзката между патологията и консумацията на подобни храни не е потвърдена с надеждни доказателства.

Топ 4 вредни навика, които се оказват полезни за здравето
4.6 (91.18%) 34 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 7, 2015 21:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи