Топ 4 заблуди за мъжкия оргазъм

Мария
Написана от Мария май 13, 2016 20:18

Топ 4 заблуди за мъжкия оргазъм

Акценти:

  • Младост - еякулация
  • Пълноценен оргазъм - серотонин
  • Сексуална наслада - мини оргазми

Свързани:

Наистина ли на мъжете в секса ги интересува само кулминацията? Могат ли да получат няколко оргазма подред? Колко често имитират оргазъм? Психозите и сексолозите разграничават истината от предразсъдъците.

Някои жени мислят мъжете за нещо като секс машини, винаги готови за подвизи. Всъщност обаче всичко е доста по-сложно. Мъжете също може да не са в настроение, да им трябва време да се възбудят.

И разбира се, насладата от секса за тях също е свързана с емоционална близост. Заблудите за сексуалността могат да усложнят отношенията и да попречат на партньорите да си доставят удоволствие един на друг.

Особено, когато това се отнася за тази деликатна тема, като оргазма.

Мит №1 – мъжете достигат до върховното удоволствие по-бързо и по-лесно

Някои жени се възбуждат също толкова бързо, колкото и повечето от мъжете . Същевременно на много мъже им трябва време и специфична обстановка, за да се настроят за секс.

В тази сфера всичко зависи от личните особености на всеки – няма строги стандарти.

Освен това на партньорите може да не им съвпада сексуалния ритъм – да кажем, тя предпочита бързи и чести прониквания, а за него най-голямата сексуална наслада е да се движи бавно, максимално удължавайки удоволствието.

Мит №2 – мъжете не имитират оргазъм

Според проучванията 25% от мъжете от време на време се преструват. Причините могат да бъдат различни.

Някои са убедени, че умението бързо да се достига до оргазъм е признак на сила и младост, и се стремят така да си подхранват самочувствието. Някои се опитват да се настроят на ритъма на партньора.

Сексологът Абрахам Моргенталер споделя, че негов 25-годишен пациент му съобщил, че е принуден да имитира оргазъм. Трудно му било да стигне до върховата точка по време на секс с гаджето си.

От това тя започнала да се съмнява в своя способност да възбуди мъж, страдала, че не е достатъчно привлекателно. За клиента на Моргенталер фалшивият оргазъм бил начин да повдигне самочувствието на партньорката си.

Може да се спори как това може да се отрази на отношенията в двойката, но подобно проявление на загриженост от страна на младия човек е по-скоро благородно.

Мит №3 – на мъжете в секса им е нужен само оргазъм

Много мъже гледат на секса като на път от точка А – възбуда към точка Б – оргазъм, и това им пречи да се насладят на пътешествието, казва сексологът Саманта Евънс.

Но тези, които не се ограничават до крайната цел, а се стараят да изследват всички етапи на пътя, да доставят истинска наслада не само на себе си, но и партньорката си.

Мит №4 – при мъжете няма множествени оргазми

Обикновено след оргазъм на мъжете им е необходимо около 10-15 минути, за да презаредят. Това е свързано с мощно освобождаване на хормони на удоволствието на серотонин и пролактин, които препятстват възбудата.

Но това не се случва, ако оргазмът не се съпровожда с изхвърлянето на семенна течност. За много мъже сексът без еякулация открива достъпа до множествени оргазми.

Разбира се, усещанията от такива мини оргазми могат да бъдат по-малко ярки, отколкото един пълноценен оргазъм. Но тези, които успяват да получат оргазъм без еякулация, рядко се връщат към предишния начин.

Топ 4 заблуди за мъжкия оргазъм
4.6 (92.59%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 13, 2016 20:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи