Топ 5 грешки в грижата за проблемната кожа на лицето

Мария
Написана от Мария март 7, 2016 23:06

Топ 5 грешки в грижата за проблемната кожа на лицето

Акценти:

  • Мазна кожа - лице
  • Белези - пъпки
  • Козметика - неподходяща

Свързани:

Не можете да се справите с пъпките и мазния блясък? Навярно правите нещо не както трябва. Ние ще ви подскажем топ 5 грешки в грижата за проблемната кожа. Ето кое най-вероятно правите неправилно.

1. Миене на сапун

Тъй като сапунът подсушава кожата, много от нас го смятат за панацея срещу обилното отделяне на кожен себум. Сапунът действително изсушава кожата и премахва мазния блясък, но и нарушава естествения баланс на кожата, което предизвиква отделянето на още по-големи количества подкожен себум.

В резултат проблемът с мазния блясък на лицето още повече се задълбочава, и пъпките се увеличават.

2. Нанасяне на обилен слой грим

За да замаскират досадните пъпчици много жени, а също и млади момичета започват обилно да ги мажат с фон дьо тен. Проблемът не се решава нито външно, нито вътрешно.

Пъпките под дебел слой фон дьо тен още повече се възпаляват и разнасят по лицето.

За да можете възможно най-бързо да премахнете пъпките, е необходимо да се откажете максимално от маскиращите средства и да започнете лечение под лекарски контрол. Помнете, че гримът е необходимо внимателно да се измива.

3. Неподходяща козметика

За мазна кожа е необходимо използването на средства, предназначени точно за този тип кожа. Използването на козметични продукти за суха кожа само ще задълбочи проблема и може да предизвика появата на още пъпки.

На състоянието на кожата неблагоприятно се отразява и използването на ексфолианти. Неправилно е да се смята, че постоянното почистване на лицето ще спомогне за справяне с проблема, за тази цел е необходимо възстановяване на естествения му баланс.

4. Изцеждане на пъпки

Стимулира появата им отново. Гноят, който излиза от пъпката попада върху здравите участъци на кожата и ги заразява. Освен това след изцеждане на пъпките се образува открита рана, в която с лекота могат да проникнат микроби и различни бактерии.

5. Лечение само на външните признаци

Акнето – това е преди всичко вътрешен проблем, а не външен. За да се избавите напълно от досадните пъпки трябва да лекувате организма от заболявания.

Младежките се появяват най-често заради неправилно хранене, проблеми в интимната сфера, язва на стомаха, гастрит, заболявания на щитовидната жлеза и т.н.

За установяване на точната диагноза е необходимо назначаването на пълни медицински изследвания, както и консултация с гастроентеролог, ендокринолог и диетолог, който в съответствие с получените данни от изследванията и вземане на мнението на останалите специалисти да изготви подходящия лечебен хранителен режим за вас.

Проблемната кожа е характерна за периода на тийнейджърската и юношеската възраст и почти всяко момиче и момче на тази възраст се е сблъсквало с този проблем и обикновено не е признак на какъвто да е било здравословен проблем, а се дължи на бушуващите хормони и се разрешава от само себе си след няколко години.

При някои обаче проблемът с кожата се задълбочава до толкова, че се стига до обезобразяване на лицето, тъй като понякога пъпките сърбят, в резултат на което се чоплят и е много вероятно оставането на белези.

Днес на пазара има редица козметични продукти, които спомагат за справянето с този проблем, и отново на преден план излиза правилното хранене, което спомага до голяма степен за разрешаване на проблема с мазната кожа на лицето.

Топ 5 грешки в грижата за проблемната кожа на лицето
4.6 (91.79%) 39 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 7, 2016 23:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи