Топ 5 на храните, предпазващи от рак

Мария
Написана от Мария ноември 19, 2014 13:50

Топ 5 на храните, предпазващи от рак

Акценти:

  • Единствено антиоксидантите ли в зеления чай са причина за неговите противоракови свойства?
  • Каква е функцията на антиоксидантите в организма?
  • Защо бобовите храни предпазват от рак?

Свързани:

Здравословната диета богата на хранителни вещества прави вашето тяло здраво и силно като подобрява неговите защитни механизми.

С правилно функционираща имунна система, вашето тяло ще бъде в нужната кондиция да пребори много потенциално смъртоносни заболявания, например рак или да спомогне избягването на тяхната поява.

Ракът може да бъде резултат от излагане тялото на вредното въздействие на токсини, както и резултат от генетична предразположеност.

За да намалите максимално рисковете от поява на ракови заболявания, ние ви предлагаме списък с 5 супер-храни, които да поставяте редовно на трапезата.

1. Домати

С изключителният си вкус и аромат, богати на витамини и минерали, доматите придават много повече от привлекателен червен цвят и разнообразие на масата.

Те са изключително богати на хранителни вещества и ще ви помогнат да намалите риска от ракови заболявания и ще ви запазят млади и свежи за по-дълго време.

2. Зелен чай

Ароматната гореща напитка се използва много често от хората, които искат да подобрят храносмилателната си система и да забързат метаболизма с цел да смъкнат някой и друг килограм.

Но неговото богатство са антиоксидантите, които ще направят за вас много повече от това да ви отърват от няколко килограма.

Тяхната най-голяма сила е да засилят до максимум имунната ви система и така да ви предложат добра и ефективна защита против ракови и други заболявания.

3. Боб, грах и леща

Ако търсите заместител на богатите на протеин месни продукти, тези три храни са точно това, което ви трябва. Тези храни са богати на диетични фибри и ще помогнат на тялото ви да бъде здраво и силно. Улесняват храносмилателните процеси и намаляват риска от увреждане на ДНК.

4. Кръстоцветни зеленчуци

Към тази група зеленчуци спадат зеле, карфиол, броколи, ряпа и много други. Фитохимикалите съчетани с мощни антиоксидантни съединения позволяват на тези зеленчуци да функционират като мощно средство в борбата с рака.

Това се дължи на високото съдържание на глутатион – вид антиоксидант, за който се твърди, че именно той допринася за големия положителен ефект върху човешкото здраве.

5. Тъмен шоколад

Този вид шоколад, в разумни порции, е отлично допълнение към списъка на супер-храните в борбата с рака. Изследванията показват, че тъмният шоколад е изключителен източник на антиоксиданти и антидепресантни съединения.

На организма са необходими антиоксиданти, за да може да открива и унищожава раковите клетки, докато антидепресантите съединения могат ефективно да се борят срещу отчаянието, което често се появява при новината за тази диагноза. И запомнете – колкото по-високо е съдържанието на какао, толкова добре за вас.

И не забравяйте – вашият хранителен режим е вашата сила.

Никога не подценявайте силата на яденето на правилните храни. Здравословните природни продукти помагат тялото ви да функционира оптимално и му позволяват да държи под контрол риска от опасни заболявания.

Тези супер-храни ще укрепят тялото ви и не само ще намаляват риска от рак, но също така ще настроят тялото да отвърне на удара, ако болестта е вече налице.

Въпреки това, преди да извършите каквито и диетични промени, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

Топ 5 на храните, предпазващи от рак
4.5 (90.29%) 35 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 19, 2014 13:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи