Топ 5 навика, които гарантират успех и след 2020-та година

Мария
Написана от Мария март 24, 2016 17:57

Топ 5 навика, които гарантират успех и след 2020-та година

Акценти:

  • Цифрова джунгла - практика
  • Колективна работа - оцеляване
  • Техника - поддръжка

Свързани:

Дали пълната дигитализация ще доведе до световно процъфтяване и щастие? Толкова ли е важно човек да има компютърни умения в 21-ви век?

Не надценяваме ли стойността на дигиталната революция, като същевременно забравяме за най-същественото?

В онлайн пространството човек може да намери огромно количество материали какви умения ще трябва да има човек, за продължава да бъде успешен към 2020-та година и след това.

Но всички тези списъци се изготвят от хора, които вече успешно са научили как да правят пари от въздуха и от чуждия труд. Поради тази причина, когато стане дума за нещо осезаемо не всичко е така, както в приказките.

В настоящата статия ще разгледаме някои от най-важните навици, които със сигурност няма да ни оставят без работа в трудни години на финансови кризи и благодарение на тях ще бъдем по-напред от останалите кандидати.

1. Обработка, анализ и използване на информация

Умението за обработване на голямо количество данни е значителен плюс. Но заради целият този водопад от информация, който ни залива всеки ден, хората се отучиха да възприемат информацията.

Сега какво правим – четем и просто запомняме, но само факта, без по никакъв начин да се задълбочим в информацията.

За съжаление, малко хора анализират информацията. От съществена важност е обаче информацията да се разбира, и да умеем да я използваме и в някои случаи да включваме интуицията си.

Именно това ни отличава от компютрите, и именно интуицията на специалиста е най-важното нещо, което изкуственият интелект няма да може да замени.

2. Ръчен труд

Макар и все повече внимание да се обръща на работата, извършвана с помощта на различни машини, ръчният труд едва ли някога напълно ще бъде заменен от роботизиран. Това се отнася за абсолютно всички отрасли на производството.

3. Ремонт и поддръжка на техника

Дори и компютрите да завладеят света, някой все пак трябва да ги поддържа. Това е доста по-сложна работа от описаната по-горе. Но известни знания в областта на програмирането и работа с контролери действително могат да облекчат живота ви.

Не е необходимо да умеете да правите всичко от нулата, но е необходимо да знаете къде да намирате нужната ви информация и как да я използвате.

4. Комуникативни навици

Дигиталната връзка постепенно заменя личното общуване. Но именно то дава възможност да проявим себе си от по-добрата страна, да намерим полезни, или просто приятни познанства, да се научим на нещо ново.

Умението да бъдеш приятен в компания, да предразполагаш към себе си непознати хора никога няма да бъде изместено и каквито и да било други.

Човек, който може да говори красиво и правилно, винаги е с една глава през останалите, дори и ако има най-малко знания. А пък умението да аргументираш позицията си е много по-скъпо от всякакви научни доклади.

5. Колективна работа и оцеляване

Колкото по-дълбоко човечеството навлиза в цифровата джунгла, толкова повече се раздалечаваме едни от други.

Но съвременните задачи на практика е невъзможно да се разрешат без колективни усилия – те са толкова много, че не е по силите на един човек да знае всичко необходимо.

Да и времето в бесния темп на нашето съвремие изобщо не достига. Поради тази причина е много важно човек да знае как да събира единомислещи, да работи заедно с тях и да споделя общ резултат. Това умение се изгражда много трудно.

Топ 5 навика, които гарантират успех и след 2020-та година
4.5 (90.77%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 24, 2016 17:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи