Топ 5 най-големи заблуди за мастурбацията

Мария
Написана от Мария март 27, 2016 02:06

Топ 5 най-големи заблуди за мастурбацията

Акценти:

  • Сексуално напрежение - сваляне
  • Отклонения - психически
  • Онанизъм - нормален полов живот

Свързани:

Около 50% от подрастващите, практикуващи онанизъм, изпитват изгарящ срам за своя „грях“. И как да не срамуват от това като думата „мастурбация“ се превежда като „самооскверняване на ръка“.

А какво говори за това занятие науката?

Представителите на конвенционалната медицина са еднозначно убедени, че онанизмът, ако той не преминава в натрапчива форма, не само не е вреден, но дори и полезен за организма.

Въпреки това митовете за опасните последствия от това „занимание“ продължават да съществуват и да се разпространяват. В настоящата публикация ще направим опит да ги систематизираме.

Мит №1 Мастурбация – признак на психическо разстройство?

Всъщност – съвременните изследвания дават основание да се говори за мастурбацията като норма в сексуалното поведение на подрастващите, с изключение на случаите, когато самият акт на онанизъм се излага на показ, в демонстративна или натрапчива форма.

Но в такъв случай мастурбацията не е причина за психични нарушения, а тяхно следствие. Въпреки това мастурбацията все пак може да има негативни последствия за психиката на юношата.

Това е свързано не със самия онанизъм, а с предразсъдъците, които се разпространяват за и около него, а също и с негативните реакции на близките, които случайно са станали свидетели на това „занятие“.

Във връзка с това при подрастващите често възниква чувство за вина, което може да стане причина за невротизация и за психологически проблеми.

Мит №2 Възпитаните момчета не правят така

Всъщност – мастурбацията макар и интимно явление, е масово. Според статистиката, до това „занимание“ прибягват до 90% от тийнейджърите и 70% от девойките.

След 17-годишна възраст това процентно съотношение значително се понижава, което очевидно е свързано с началото на интимния живот.

Мит №3 Онанизмът пречи на образованието, заменя всички интереси, поради това води до деградация

Всъщност – доказано е, че периодичните занимания с мастурбация не само не пречат на духовното израстване и на интелектуалното усъвършенстване, но и облекчават състоянието по време на стрес, а също нерядко водят до повишаване на самооценката, което в юношеска възраст е много важно.

Мит №4 – подрастващите, занимаващи се с онанизъм, след това не могат да водят нормален полов живот

Всъщност – обикновено юношеската мастурбация, ако тя не носи натрапчив характер, не създава проблеми в развитието на интимни отношения впоследствие.

Напротив, мастурбирайки, юношите и девойки по-добре се научават да разбират своето тяло, осъзнават какво именно може да им достави удоволствие.

Смята се, че жените, които в юношеството си са прибягвали до самозадоволяване, впоследствие са били по-разкрепостени в секса и по-рядко страдат от фригидност в сравнение с дамите, които са странели от това „странно“ занимание.

И сред мъжете, оплакващи се от проблеми с потенцията, по-често се срещат такива, които не са практикували онанизъм в юношеска възраст, нито по-късно.

Мит №5 Заниманията с мастурбация водят до ранно встъпване в половия живот, а впоследствие до импотентност

Всъщност – това е напълно необосновано заблуждение. Още Зигмунд Фройд е доказал, че всяко нормално дете експериментира с различни типове сексуална стимулация.

А това означава, че това явление е нормално и до никакви отклонения не може да доведе. Що се отнася до риска от импотентност, той също не се потвърждава.

Още е доказано, че мастурбацията в юношеска възраст предпазва младите хора от прекалено рано започване на интимен живот, тъй като спомага за свалянето на сексуалното напрежение.

Топ 5 най-големи заблуди за мастурбацията
4.5 (90.63%) 32 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 27, 2016 02:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи