Топ 5 неща, които можем да си позволим само на стари години

Мария
Написана от Мария август 30, 2018 13:19

Топ 5 неща, които можем да си позволим само на стари години

Ако на младини знаех, а на старини можех… Минута, а защо на старостта непременно се приписват немощ и печал? Дискриминация може да се каже по възрастов признак, който се натрапва на обществото с непонятна цел.

Всъщност възрастта съвсем не е пречка да се наслаждаваме на живота и какви предимства има старостта пред енергичната, но безцелна и самоуверена младост.

Сребърна възраст – не е време за депресия

Според социологическите проучвания, 1/3 от българите смятат, че старостта започва на 60-65 години. Някои са убедени, че е по-късно – след 70-75 години. И около 4% предполагат, че човек навлиза в старостта още след 45.

Но основният брой респонденти се затрудняват с определянето на възрастта за настъпване на старост и са убедени, че това зависи от самоусещането на човека. Някои и на 25 години живеят като старци, а други са с млада душа и след 90.

Кои са приятните аспекти на сребърната възраст?

Можем да престанем да се борим с наднормените килограми. Затлъстяването в никоя възраст не е полезно. Изследвания, проведени в Охайо показват, че възрастните хора, които са с леко наднормено тегло, живеят по-дълго от слабите.

Но това се отнася само за тези, чието тегло е повече от идеалното само за няколко килограма и се задържа на едно ниво.

Затова контролирането на килограмите става по-лесно, и можем да си позволим някои излишества в храненето. А това е приятно, съгласете се.

Можем да се обличаме и обуваме в това, което ни е удобно, а не само е красиво

Ако в младостта хората са склонни да търпят неудобни, но модерни или престижни дрехи, на старини можем да си позволим всичко най-удобно. Това е най-подходящото време да се откажем от тясната вратовръзка, строгият костюм, високите токове или тесните поли.

Могат да се носят меки обувки на ниска платформа и дрехи, които сте искали да носите винаги, но дрес кодът ви е пречил.

Можете да не обръщате внимание на чуждото мнение

Има хора, на които изобщо не ги вълнува какво се говори зад гърба им. Но в по-ранна възраст това може да навреди на кариерата или на връзката с любимия. А с излизането в пенсия кариерата няма да пострада, и връзката едва ли ще се разпадне, ако се е запазила до тогава.

В старостта можем да си позволим малко здравословен егоизъм. Може да се каже, че в определена възраст умереният егоизъм може да стане съставна част от здравословния начин на живот. Ако до тогава на такъв не сте успели да се научите – време е да започнете точно сега.

Пенсионната възраст – това е време за удовлетворение от себе си

Ето този парадокс е установен в САЩ с проучване сред над 80 000 души на хора на различна възраст. Оказва се, че най-голям процент на недоволство от себе си, своята външност и тяло е сред хората, които не са навършили 30 години.

87% от тази възрастова категория биха искали да коригират своята външност и при първа възможност да се постараят да се обърнат към услугите на пластичната хирургия.

Тези, които от 30 до 65 години, са удовлетворени от себе си в голяма степен – вече са 55%. А над 65 години доволни от своето отражение в огледалото са над 66%.

Топ 5 неща, които можем да си позволим само на стари години
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 30, 2018 13:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи