Топ 5 основни признака на истинския киберхондрик

Мария
Написана от Мария февруари 6, 2016 19:45

Топ 5 основни признака на истинския киберхондрик

Акценти:

  • Лошо настроение - възпаление
  • Нива на тревожност - повишени
  • Хронични болки - депресия

Свързани:

Ако човек губи време да търси в Интернет симптомите на рак на стомаха, когато страда от болки в корема, то по всяка вероятност е станал жертва на киберхондрия.

Това е сравнително ново понятие и съчетава значението на 2 думи – кибер и хипохондрия. Киберхондриците днес наричат класическите хипохондрици, за които е нещо обичайно да търсят симптоми и признаци на несъществуващи заболявания с помощта на световната мрежа.

Най-лошото в това състояние е, че хората започват да се самолекуват, което често причинява сериозна вреда на здравето.

Кои са 5-те основни признака на истинския киберхондрик?

1. Загуба на голяма част от времето в Интернет в търсене на информация за редки и тежки заболявания

Обикновено киберхондриците изпадат в паника и веднага „бягат“ за консултация в Интернет всеки път, когато им се стори, че им са се появили определени тревожни симптоми.

Често такива хора вместо да се обърнат към лекар, губят време за сърфиране по медицински сайтове.

2. Думите на лекарите нямат никакво значение за киберхондриците

Обикновено, дори ако лекар им съобщи, че със здравето всичко им е наред, те продължават да сърфират из Интернет, за да намерят колкото се може повече информация за тежки заболявания, от които е възможно да страдат.

В резултат киберхондриците губят маса време, сили и пари, за да се подлагат на безкрайни медицински тестове, за да си откриват заболявания, които всъщност никога не са имали.

3. Повишено ниво на тревожност

Обикновено такива хора се отличават от това, че когато намерят нова информация за някакви болести, то веднага изпадат в паника.

А посещаването на медицински сайтове от киберхондриците само засилва чувството им за страх, а понякога и за параноя, що се отнася за тяхното здраве.

4. Промяна на възприятието за собственото здраве

Резултатите от изследванията, проведени от компанията Майкрософт, показват, че информацията, която човек получава от Интернет оказва съществено влияние върху приеманите от него решения, касаещи здравето.

Поради тази причина се променя отношението на хората към диетите, физическите натоварвания и начинът на живот. Много хора днес стават по-предпазливи и активни по здравните въпроси.

5. Верижна реакция

Постоянното четене на медицински сайтове създава у човек увереност, че определено страда от някакво заболяване, което значително повишава нивото на тревожност.

Независимо от това какво казва лекарят човек започва самолечение.

Ако сте открили у себе си симптоми на интернет хипохондрия, следва да имате предвид само едно – информацията, която може да се намери в онлайн пространството е разбира се полезна, но помощ трябва да се търси от истински.

Разбира се, безспорно е полезно четенето на уеб страници като Lechenie.bg, в което се публикува най-актуалната информация, отнасяща се до въпросите на здравето, но не бива да приемате твърде лично това, което четете, тъй като рискувате да повишите допълнително нивата на тревожност, които и без друго съвсем не са за подценяване в съвременния забързан свят на постоянен стрес.

А и когато човек само си мисли за болести, дори може да изпадне в състояние на депресия, което състояние е свързано с поява на хронични болки по тялото.

В предишни свои публикации сме посочвали, че постоянно лошото настроение способства за покачване на провъзпалителните белтъци в организма и следователно нивата на възпаление.

Топ 5 основни признака на истинския киберхондрик
4.6 (92.26%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 6, 2016 19:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи