Топ 5 задължителни правила при посещение на фитнес зала

Мария
Написана от Мария юли 4, 2016 08:20

Топ 5 задължителни правила при посещение на фитнес зала

Акценти:

  • Прекалено място - заемане
  • Преобличане - място
  • Редуване - трениращи

Свързани:

Фитнес залите са изключително посещавани, особени в наши дни, от всякакви хора с всякакви цели – някои искат да натрупат повече мускулна маса, други искат да изгорят подкожните мазнини, трети гонят издръжливост, четвърти – сила и т.н.

Все повече и повече млади хора избират здравословния начин на живот, включващ редовни тренировки и правилни хранителни режими, и това е похвално.

По-възрастните от нас също са редовни посетители на фитнес залите – много хора се стараят да се поддържат във възможно най-добрата си форма докато могат, както и да подобрят здравословното си състояние – ползите от фитнеса са наистина страшно много, и той се е превърнал в един изключителен начин за разтоварване, разпускане, комуникация и общуване, и в същото време – водене на здравословен начин на живот и научаване на какви ли не нови и нови неща ежедневно.

Както казахме, във фитнес залите се събират всякакви хора, с всякакви цели и всякакви характери и често обаче, на това място може да възникнат недоразумения между трениращите от всякакво естество.

За да избегнем подобни неприятни сблъсъци с останалите там, е наистина нужно да се съобразяваме с някои простички неписани правила във фитнес залата.

1. Знайте си силата

Едно от най-важните правила. Не надценявайте възможностите си! Във фитнес залата, често можете да попаднете на хора, които очевидно са се надценили и да станете свидетели на изпускане и хвърляне на щанги, предизвикващи огромен стряскащ трясък, последван от някоя псувня.

Ако не сте уверени във възможностите си, то по-добре не внасяйте смут в залата по този начин – не е никак приятно за околните и можете да предизвикате гнева на някой, стреснал се, нервак върху себе си.

2. Връщайте тежестите по местата им

Нещото, което със сигурност се е случвало на всеки фитнес посетител – да търси необходимите му тежести из цялата зала, докато времето му за почивка между сериите минава.

И накрая да намери само едната или въобще да не намери нищо. Винаги връщайте тежестите на мястото, откъдето сте ги взели, за да спестите подобни тревоги и проблеми на човека след вас. Знаете колко е неприятно, нали?

3. Редувайте се с другите трениращи

Ситуацията е следната: и двамата трябва да използвате един и същи уред – и двамата имате програма за следване, и на двамата времето ви е ценно, и на двамата ви е необходим този уред. Ами редувайте се!

Една серия единия, в почивката му – една серия от другия. Преотстъпвайте уреда на желаещите го – не забравяйте, че не е ваш, за да се разполагате с него, както си знаете.

4. Запознайте се с правилата на фитнеса, който сте решили да посещавате

Всеки фитнес си има правила – в някои са задължителни чистите обувки и преобличането, в други – къде точно да оставяте нещата си и т.н. Спазвайте тези правила – не са там за нищо!

5. Не взимайте прекалено много място

Не се разполагайте в цялата фитнес зала – ключовете от шкафчето на дивана, напитката на барчето, раницата до прозореца, телефонът и слушалките до онзи фитнес уред, водата в другия край на фитнеса – не правете това!

Отделете си нужното кътче, пространство или ъгълче и простирайте нещата си до там. Не е нужно вещите ви да са разпръснати из цялата фитнес зала и да пречат на останалите трениращи.

Топ 5 задължителни правила при посещение на фитнес зала
4.5 (90%) 48 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 4, 2016 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи