Топ 6 правила как да направите лятото безопасно за детето

Мария
Написана от Мария май 31, 2016 23:39

Топ 6 правила как да направите лятото безопасно за детето

Акценти:

  • Бактерии - подходящ сезон
  • Закаляване - започване
  • Главоболие - несвързано говорене

Свързани:

Настъпва лято, времето става все по-хубаво, и децата прекарват все повече на открито – играят на детски площадки, карат ролери и велосипеди, къпят се в басейни, реки, язовири и така нататък.

Това е прекрасно, но не трябва да се забравя, че лекарите определят летният сезон, като най-опасните за децата по отношение на риска от травми.

И това е разбираемо, тъй като ако активно прекарваш времето си навън сред природата, шансовете да получиш травма са по-големи, отколкото ако си стоиш по цял ден у дома.

Но да изпадаме в паника и да затваряме детето зад четири стени, разбира се, изобщо не е препоръчително. Просто трябва да го научим на няколко лесни правила за безопасно поведение, които ще го защитят от възможни неприятности.

Тези правила са разработени от специалисти от мрежата американски детски болници – Shriners Hospitals for Children.

1. Когато излизате на улицата, не забравяйте да му сложите шапка, слънчеви очила и да го намажете със слънцезащитен крем.
2. Къпането било то в морето, в басейна или в реката, или в езерото трябва да бъде под надзор на възрастните.
3. Когато играе на детската площадка, да не се бута.
4. При пускане на пързалка да следи предишното дете вече да се е пуснало и да се е оттеглило. Едва тогава да тръгва да се пуска. И никога да не го прави с главата надолу, а само с краката напред.
5. Люлеенето на люлка трябва да бъде само в седнало положение. Ако иска да слезе, трябва да изчака, докато напълно спре. И никога да не стои близо до люлката, ако силно се е залюляла.
6. Да стои далеч от лагерни огньове и барбекюта.

През лятото рискът от травми при децата действително е по-висок. Активните игри сред природата, разбира се, способстват за това. Най-много са фрактурите и нараняванията.

След това са изкълчванията и сътресенията на главния мозък. Затова е препоръчително тези, които имат деца да знаят, че е добре да купят на детето каска и наколенки.

Разбира се, става дума само за тогава за случаите, когато детето кара колело и ролери или скейтборд. Не забравяйте, че каската реално спасява от мозъчни сътресения.

А наколенките пък осигуряваш защита от изкълчване. Старайте се да избирате правилните места за каране на ролери, макар че децата са си деца и не всичко може да се предвиди.

При нужда не отлагайте посещението в болница. Например,не всички родители забелязват признаците на сътресение на мозъка у детето, а те са показателни – обикновено това са гадене, главоболие, несвързано говорене.

Не чакайте усложнения – по-добре да извикате спешна помощ, отколкото да стоите със скръстени ръце.

Лятото е най-подходящият сезон да се започне със закаляването на детето, но все още е рано, макар че средните температури са вече доста високи, е необходимо да спрат валежите, тъй като влажното време прави организмът на децата доста уязвим към най-различни бактерии, затова трябва да се изчака.

Може би най-подходящото време е около 45 дни – от 1-ви юли до около 15 август, и първото захлаждане, тогава може да се започне със закаляването, като разбира се то трябва да бъде продължено и след това, но в този период трябва да започне.

Топ 6 правила как да направите лятото безопасно за детето
4.5 (89.52%) 42 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 31, 2016 23:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи