Топ 7 на най-полезните напитки

Мария
Написана от Мария март 5, 2015 06:50

Топ 7 на най-полезните напитки

В ежедневното си меню човек може да включи не само полезна храна, но и полезни напитки, които укрепват организма и му позволяват винаги да бъде във форма. Ето няколко примера за едновременно вкусни и полезни напитки.

1. Обикновена вода – по право се смята за най-полезната напитка. На първо място, тя възстановява загубите на организма, които той „търпи“ в резултат на охлаждане и насищане със соли.

На второ място, активното потребление на вода позволява от тялото да се изхвърлят по-голямата част от токсините и шлаките. И на трето място, живителната течност е просто незаменима напитка за всеки човек.

Следва да се напомни, че не всяка вода е еднакво полезна за човека. Бактериалното или химическото замърсяване може да превърне живителната течност от полезна във вредна.

Освен това, наличието във водата на микро и макроелементи също е възможно значително да измени нейното въздействие върху организма.

Поради това, ако човек иска обикновената вода да му бъде само и единствено полезна, то тогава той трябва да използва такава от артезиански кладенци, тя има добър състав. Също така може да бъде подходяща и карстовата вода от екологично чисти местности.

2. Чай от лайка – има много полезни свойства. Отлично помага при борбата с простудните заболявания, също така може да се употребява заедно с натурален мед, който засилва неговото действие.

Малко хора знаят, че чаят от лайка е отлично противовъзпалително средство, поради това той е много подходящ при различни възпалителни процеси в устната кухина и на гърлото.

При приготвяне на чай от лайка следва да се обърне внимание на самото сваряване. Ако вие закупите чая от аптеката или от магазина, то тогава е достатъчно просто да го сварите.

Но ако решите да си наберете лайка, то тогава е необходимо да знаете, че не всички видове лайка притежават еднаква свойства. Лечебната лайка може да се разпознае по изпъкналата сърцевина – една отличителна черта на множеството нейни видове. Лайката с плоска сърцевина се отнася към декоративните видове.

3. Ментов чай – притежава много добро успокоително действие, като е много полезен при безсъние, нормализира функцията на стомаха. Предимство на ментовия чай се явява неговия приятен и освежаващ вкус, благодарение на който е приятен за употреба и през горещите летни месеци.

4. Ябълков сок – неговите полезни свойства са безспорни. Способства за отделянето от организма на шлаките и токсините и за нормализирането на функцията на черния дроб и бъбреците.

5. Сок от нар – стимулира функцията на гръбначния мозък и на кръвоносната система, поради се и образуват по-голямо количество червени кръвни телца.

Освен това нормализира кръвното налягане и прочиства холестерола от кръвоносните съдове, поради е необходимо от време на време да се употребява сок от нар, за да се поддържа организма в тонус.

6. Компот от дюли – малко хора знаят, че тази напитка е просто незаменима както за хипертоници, така и за тези, които са с понижено кръвно налягане. Дюлята има една специфична особеност – нормализира кръвното налягане на човека.

Въпреки това поради прекалената ѝ твърдост да се употребява в суров вид или да се прави сок от нас, е доста проблематично, поради компотът от нея е най-добрият вариант.

7. Кефир – тази напитка утолява жаждата и глада, а също и нормализира функцията на стомаха. Благодарение на млечнокиселите бактерии, които се съдържат в него, той способства и за понижаването на телесното тегло.

Топ 7 на най-полезните напитки
4.5 (90.23%) 43 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 5, 2015 06:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи