Топ 7 най-ефективни пози, гарантиращи зачеване на бебе

Мария
Написана от Мария януари 10, 2016 14:13

Топ 7 най-ефективни пози, гарантиращи зачеване на бебе

Акценти:

  • Сперматозоиди - секс
  • Деликатен проблем - изместване на матката
  • Употреба на алкохол - зачеване

Свързани:

Зачеването на дете е процес, който изцяло и напълно зависи, както от мъжа, така и от жената. Оказва се обаче, че голямо значение тук има не само физическото здраве на двамата партньори, но и количеството на половите актове и позите, в които правят секс.

Най-вероятно този факт ще бъде изключително полезен за двойките, които се опитват да заченат бебе от доста дълго време.

За да настъпи дългоочакваната бременност, е необходимо да системно да се прави секс. Но все пак интимните контакти все пак не трябва да се ежедневни, а най-добре с почивка от 1 ден.

Жените е необходимо да следят за времето на настъпване на овулация, тъй като най-доброто време за зачеване е 5 дни преди и 1 ден след отделянето на зрялата яйцеклетка. Следва да се има и предвид и периодът на максималната активност на мъжките полови клетки, който се пада към 17 часа.

Задължително условие, за да се случи зачеването, е и двамата партньори да получават удоволствие. Прекомерната нервност и стрес не благоприятстват процеса и дори могат да се превърнат в основна пречка за появата на вашето дете на бял свят.

Поради тази причина сексът не трябва да се прави в пози, които биха могли да създадат физически дискомфорт на някой от партньорите. Ако възприемате процеса на съвкуплението, като нищо повече от насъщна необходимост, то не можете да се отпуснете и в резултат няма да получите желания резултат.

Що се отнася за благоприятните за зачеване пози, то избягвате да практикувате тези, при които спермата изтича от влагалището. Необходимо е да се опитате да решите основната задача – да бъдете в тесен контакт с партньора, като така създадете възможност за сперматозоидите да проникнат максимално дълбоко и да оплодят яйцеклетката.

Най-често се препоръчват следните пози за зачеване на бебе:

1. Мисионерска – при която жената е отдолу. Тази поза, макар и да е елементарна за изпълнение, е изключително ефективна, тъй като позволява на семенната течност да се запази в най-голям обем и да проникне непосредствено в шийката на матката.

2. Мъжът отзад – при която жената е легнала настрани.

3. Кучешката – жената е застанала на колене, а мъжът е отзад;

Ако се говори за физиологичните особености, диктуващи избора на позите, то е необходимо да се отчитат следните препоръки:

4. Ако жената има деликатният проблем – прегъване на матката, то тогава най-подходящата поза е „коленно-лакътната“, при която мъжът е отзад.

5. Ако шийката на матката на жената се намира малко по-ниско или над матката, то тогава за предпочитане са позите, при които жената лежи по гръб, а мъжът е отгоре.

6. В случай че жената по време на зачеването страда от възпаление на яйчниците и нейната матка е леко изместена настрани, то тогава се препоръчва при секс да се практикуват позите, при които жената е легнала на страната, към която е изместена матката.

7. А ако матката на жената е с по-малки размери от обичайните, то тогава дупето и бедрата могат да се повдигнат с помощта на възглавница, с усилване на активността на сперматозоидите, и да се повдигат коленете към гърдите.

Имайте предвид, че няма смисъл да правите секс във ваната, басейна или в банята. В никакъв случай не приемайте големи количества алкохол, а най-добре е напълно да прекратите употребата на алкохол. Позволявайте си няколко минути почивка след секс с любимия, отпуснете се, не бързайте да ставате и не мислете за проблемите.

Топ 7 най-ефективни пози, гарантиращи зачеване на бебе
4.4 (88.89%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 10, 2016 14:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи