Топ 7 най-големи сюрприза след раждането

Мария
Написана от Мария юни 8, 2016 19:58

Топ 7 най-големи сюрприза след раждането

Акценти:

  • Кръвотечение - раждане
  • Превръзки - необходимост
  • Кърмене - леко

Свързани:

Независимо колко книги за новородени сте прочели или колко се чувствате подготвени за след раждането вие все пак ще получите изненади от детето ви.

Тези сюрпризи ще ви се поднасят в диапазона от недостига на мляко за кърмене до следродилно кръвотечение и непонятен плач на детето.

Ще ви помогнем да се ориентирате в напълно изненадващите моменти, които могат да очакват майката след раждането на детето.

1. Кърменето невинаги е леко

Майките се оплакват, че никой не ги е подготвил за кърменето, и често изпитват болки в зърната.
Има множество потенциални разочарования на младите майки – и те все пак са нормални.

Но преди да се разстройвате и да се разочаровате, убедете се, че сте прочели за всички възможни решения за кърменето. Тогава можете да установите, че малките промени в дневния режим са истинско спасение.

Важно е също да разберете, че не сте сами. Винаги можете да се консултирате с лекар и да си поговорите с други майки. Най-важното е да не простудявате гърдите, да пиете повече течности, навреме да изцеждате останалото мляко в гърдите и да се пазите от стрес.

2. Дрехите за повечето новородени бързо се оказват безполезни

Най-голямата изненада за мен беше, че моят син бързо порасна в първите няколко месеца. За съжаление, имахме много детски дрешки, които на практика се оказаха безполезни, пише млада майка.

Да, децата действително в първите месеци доста бързо израстват на височина и наддават на тегло. Техният ръст всеки месец се увеличава приблизително с 1.5-2 см, а теглото с 450-600 грама.

Затова и повечето дрехи, които сте купили по-рано, се оказват безполезни. Ето добър съвет – колкото и хубави да ви струват детските дрешки, не купувайте много.

За детето са необходими само памперси и пелени – те отлично оправдават себе си, тъй като са необходими на мама поне в първите 6 месеца.

3. Новородените често „пълнят“ пелените

Детето може да напълни пелените и памперсите във всеки един момент – когато отивате на гости, когато сте на рожден ден, когато изобщо не сте планирали да ги сменяте.

Бъдете готови детето да развали всички ваши планове и да си изцапа дрехите във всеки един момент. Детето може постоянно да плаче, докато пелените му са пълни.

И това не е най-приятният момент. Затова носете със себе си други дрехи и още памперси, и таблетки срещу главоболие, когато ще започне да ви боли.

4. След раждането домакинската работа става непосилно занятие

Когато жената е била бременна, тя се е справяла с всички домакински задължения – миене на чинии, приготвяне на обяд, чистене, пране. Сега, когато детето се роди, майките откриват, че нищо не успяват да свършат.

5. Кръвотечението след раждането не спира

Много жени изпадат в шок от размера на превръзките, които е необходимо да се носят няколко седмици след раждането. Това е все едно майката и бебето да носят памперси.

Да, превръзките с размери на спасителен пояс – това не е особено приятно. Но физиологията на жените е такава, че кървавите течения могат и да не минат още седмица или 2 след раждането.

При нормално раждане това не е съвсем добра ситуация. Жената след раждането е нормално да има течения максимум няколко дни. Ако кръвотечението продължава по-дълго, необходимо е да се обърнете към гинеколог.

Топ 7 най-големи сюрприза след раждането
4.5 (90.91%) 33 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 8, 2016 19:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи