Топ 8 на най-полезните за целия организъм храни

Мария
Написана от Мария март 18, 2015 20:35

Топ 8 на най-полезните за целия организъм храни

Акценти:

  • Полезни храни
  • Плод на младостта
  • Ревен - подобряване на зрението

Свързани:

Какъвто и да е начинът ви на живот, за вас няма да представлява трудност да внесете в хранителния си режим известни изменения, които биха могли да доведат до бързо подобряване на здравословното ви състояние.

Опитайте се да спрете да използвате продукти за по-бързо приготвяне на храната – тяхната хранителна стойност е съмнителна, а потенциално опасните за здравето компоненти – мазнини, захар и сол, те съдържат в излишък. Така влошавате качеството на приготвената от вас храна и тя става нездравословна.

1. Червена калина

Този плод е изключително полезен при лечението на сърдечни заболявания, нарушения на сърдечния ритъм, колит, патологии на стомаха и при възпаление на дванадесетопръстника.

Освен това червената калина е мощно поливитаминно средство, предотвратяващо развитието на авитаминоза. Не по-малко полезен е и сокът от този плод е особено ефективно средство за профилактика на мигрена.

2. Малина

Този плод е богат на витамини, антиоксиданти и растителни влакна. Малините предотвратяват появата и размножаването на раковите клетки. Поради високото си съдържание на манган и фибри тези плодове способстват за поддържането на нормални темпове на обмяна на веществата и по този начин подпомагат отслабването.

Освен това малините са ефективно средство за премахване и заглаждането на бръчки.

3. Нар

От древността нарът е известен не само като вкусен, но и като много полезен плод. Нарът притежава диуретични, обезболяващи, противовъзпалителни и антисептични свойства.

Този плод действа добре на стомаха, подобрява храносмилането, стимулира функцията на сърдечно-съдовата система и спомага за справянето с инфекциозните и простудните заболявания.

4. Череша

Черешите са наричани сладкият лекар – полезните свойства на тези плодове са поразителни. Черешите подмладяват организма, укрепват сърдечно-съдовата система, предпазват от ракови заболявания.

Поради съдържанието си на пектини черешите са важна част от повечето диети за отслабване.
При болки от всякакъв характер само 2 шепи череши ще ви помогнат да облекчите неприятните си усещания.

5. Ягода

Този плод е източник на множество витамини като каротин, фолиева киселина, минерали, органични киселини, растителни влакна и пектини.
По съдържание на полезни хранителни вещества ягодите отстъпват на съвсем малко плодове.

Ягодите са мощно натурално средство за профилактика на сърдечно-съдови, онкологични и чревни заболявания.

6. Червена боровинка

Червените плодове на боровинката са прекрасно средство за подобряване на зрението, подпомагат борбата с ревматизма, с авитаминозата, с жлъчнокаменната болест, бъбречните заболявания и дори липсата на настроение.

Също така червената боровинка възпира възпалителните процеси, а също и понижава високата температура. А също така и спомага за отстраняването от организма на вредните вещества и солите на тежките метали.

Важно е червената боровинка да не се употребява със захар, тъй като плодът загубва своята полезност.

7. Вишня

Това е плодът на вечната младост.

Поради високото си съдържание на антиоксиданти, тя предпазва от множество заболявания, свързани със стареенето на организма.
В частност вишнята спомага за укрепването на сърцето, нервната система, зрението и дори за засилването на потентността.

А също способства за подобряването на храносмилането и за понижаването на нивата на холестерола в кръвта.

8. Ревен

Един от най-полезните диетични източници на хранителни вещества. В 100 грама от този зеленчук се съдържат около 21 килокалории и огромно количество ценни растителни влакна, минерали, антиоксиданти и витамини.

Ревенът подобрява зрението състоянието на кожата лигавиците, укрепва костите и спомага за предотвратяване увреждането на невроните на главния мозък.

Топ 8 на най-полезните за целия организъм храни
4.5 (90.28%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 18, 2015 20:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи