Топ 8 причини защо не трябва да носите сутиен

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 21:44

Топ 8 причини защо не трябва да носите сутиен

Акценти:

  • Момент - романтичен
  • Избор - ограничение
  • Гърди - увисване

Свързани:

Сутиенът е нещо обичайно. В тийнейджърска възраст той се появява в живота на момичето, когато едва са ѝ пораснали гърди. И всички момичета попадат в неговото робство за следващите 50 и повече години.

Навярно, неведнъж сте си и помисляли, че да носиш сутиен е неудобно, грозно и изморително. Но сте се утешавали, че така е прието и всичко го носят. Измъчвате се, но продължавате да го носите. Позната ситуация?

Защо изобщо е нужно да правим това, което ни създава такъв дискомфорт? Изброихме няколко причини защо не трябва да се носи сутиен.

1. Не защитава гърдите от провисване

Френски учени са доказали, че всъщност носенето на сутиен не само не пази гърдите от неумолимата гравитация, но дори и може да навреди. Гръдните мускули без редовни упражнения атрофират точно, както и всички други.

А постоянната подкрепа отвън лишава гърдите от необходимото натоварване.

2. Сковава и затруднява дишането

Ако сутиенът е подбран неправилно, то той ще притиска гърдите, като по този начин пречи да дишаме с пълни гърди – в пълния смисъл на думата.

Ако чашките и презрамките на сутиена притискат или оставят червени следи и вдлъбнатини, тогава го свалете незабавно.

3. Причинява болка

Притежателките на големи гърди често се сблъскват с болки в раменете и шията, която минава, ако се свали сутиена.

Експериментите доказват, че при преминаване на сутиен без презрамки или при отказ от този предмет на гардероба жените престават да изпитват болезнени усещания. Долу страдания!

4. Трудно се намира, не е лесно да се избере

Да избереш правилния сутиен, това е цяла наука. В търсене на идеалния може да обиколите всички магазини и все така да не намерите нищо подходящо.

А след това да прекарате още няколко часа в интернет пазаруване и най-накрая да поръчате, и да разберете, че не е подходящ за вас. А пък смяна и връщане не е възможна. И после лошо.

5. Скъпо

Долното бельо от качествени материали струва скъпо. Не просто скъпо, защо са ви тези разходи? По-добре да си купите билети за театър или за ново червило.

6. Ограничава избора на дрехи

Налага ви се да отказвате да слагате рокли с дълбок разрез на гърба или с открити рамене, защото из под тях се вижда долното бельо. Стига вече търпение.

Просто не слагайте този проклет сутиен. Ако ви смущават стърчащите зърна можете да сложите върху тях специални лепенки или мек пластир.

7. Съсипва романтичния момент

Между впрочем, за особени случаи. Мъжете ненавиждат да се борят със закопчалки на сутиените. Избавете ги от тази част на прелюдията. Освен това вече няма да е нужно трескаво да си спомняте дали сутиена съвпада по цвят с бикините.

8. Ограничава правата

Сутиенът е отживелица от патриархалното племенно минало, в което жените били лишени от тялото. Гърди има всяка жена. Защо изискват от нас да покриваме гърдите със слой плътен дунапрен.

Не е важно дали е голяма, тийнейджърска, или вече на възраст. Това е просто още една част на тялото. Да имаш гърди, не е срамно. И няма нищо ужасно другите да виждат това, което вече имате.

Повярвайте, светът няма да рухне, ако спрете да носите сутиен. Планетата ще продължи да се върти около Светилото. Най-важното да ви бъде комфортно, удобно и леко.

Топ 8 причини защо не трябва да носите сутиен
4.5 (90%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 21:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи