Тотален релакс – какво е необходимо на един мъж, за да се отпусне

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 05:20

Тотален релакс – какво е необходимо на един мъж, за да се отпусне

Акценти:

  • Спокойствие - уравновесеност
  • Дишане - заобикалящ свят
  • Физиологични процеси - оздравителни

Свързани:

Повечето мъже смятат, че най-добре си почиват с помощта на известната триада – „алкохол-сауна-жени“. И грешат. Как да помогнете на любимия си мъж да почива правилно?

Истинско отпускане е възможно само в един случай – когато в главата не остане нито една мисъл. Възможно е това да бъде изразено и по друг начин – мозъкът да стане неутрален. За постигането на това състояние съществуват специални методики.

Защо на мъжа му е необходимо да се отпуска?

Психолозите правят 2 основни възражения що се отнася до убеждението на повечето мъже, че ако след сауна ще се чувстват като нови и пълни с енергия и сили за работа. Според специалистите не е добре за самите нас и за мъжете ни да се съгласяват с това твърдение.

Подобен отдих, както и гледането на телевизия и четенето на вестник, само и единствено способства за намаляването на нивата на стреса, получени в рамките на работния ден и от общуването с много хора по служба.

А за избавянето от работното напрежение не само на мъжете, но за нас жените, е необходимо пълното откъсване от заобикалящата действителност и дори пълният отказ от нея.

Второто възможно възражение – и защо то ни е необходимо? Отговорът – то ни е жизнено необходимо.

Учените са доказали, че при хората, които са започнали да практикуват методите на същинската релаксация, обратното развитие на сърдечните патологии – възстановяването от тях, е много по-бързо и ефективно, отколкото след прием на лекарства.

Подобни резултати са получавани нееднократно и с нивата на холестерола – релаксацията го понижава по-добре, отколкото таблетките. Освен това, релаксацията спомага и за понижаване на артериалното налягане и този метод е много по-ефективен, отколкото медикаментите.

И това е вече доказан факт. По време на заниманията с релаксация протичат благотворни и дори оздравителни физиологични процеси в организма – забавя се темпът на мозъчната активност, сърдечният ритъм, обмяната на веществата, метаболизма, честотата на дишането, а също, както бе посечено и по-горе, и артериалното налягане.

И като резултат мъжът, който се е научил да се отпуска правилно, възстановява не само своето здраве, но и придобива спокойствие и уравновесеност.

Как правилно да релаксирате?

Методите за отпускане са много, но принципът е един – да откажете буквално за няколко минути от заобикалящия ви свят. За тази цел е необходимо да се съсредоточите върху някакво неутрално действие.

Специалистите препоръчват да проследяваме дишането си. Мислено, потапяйки се в този процес, ние ще успеем да „опустошим“ мозъка си и да отървем от потока от мисли.

Занятието, между впрочем, не е сложно. Нужно да се разположим на леглото, на стола или на друго място и да затворим очи. След това можем да започнем да отпускаме всичките си мускули.

Започвайки от краката и постепенно, придвижвайки се нагоре към мускулите на лицето. В такова отпуснато състояние е необходимо да протече цялото занятие.

След това можете да преминете непосредствено към дишането. Разбира се и досега не сме спирали да дишаме, но сега ще направляваме дихателния процес чрез съзнанието, съсредоточавайки се върху дишането и издишването, ще започнем да усещаме как дишаме.

В това ще ни помогне някаква „заветна“ дума. Най-добре е да бъде неутрална, най-добре цифра. Би било да добре да бъде по този начин – вдишвате, след това издишвате и казвате 5 и след това отново.

Тотален релакс – какво е необходимо на един мъж, за да се отпусне
4.4 (88.89%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 05:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи