Транссексуалността е психично заболяване, твърдят учени

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 11:00

Транссексуалността е психично заболяване, твърдят учени

Акценти:

  • Какво представлява трансексуалността?
  • Как трябва да бъде третирана транссексуалността?
  • Какви последствия носи със себе си транссексуалността?

Свързани:

Транссексуалността е психично заболяване и трябва да бъдат третирано като такова“.

Това са думите на бившия главен психиатър Джонс Хопкинс. Според него транссексуалната мания всъщност е психично заболяване и неговото популяризиране е причина за психични разстройства.

Д-р Пол Р. Макхю, който в момента е професор по психиатрия в световноизвестната болница, споделя мнението си, че сексуалните промени са „биологично невъзможни“ и че тези лекари, които „насърчават хирургична намеса, влияят на пациентите, като ги предразполагат към психично разстройство.

Според него „транссексуалността е психично разстройство, което трябва да се третира“ като психично заболяване и не трябва да получава медийна известност.

Д-р Макхю е автор на шест книги и 125 рецензирани медицински издания, публикувани в „Wall Street Journal“, озаглавени „Транссексуалната хирургия не е решение“, в която обяснява, че транссексуалните хирургия не е решение за хора, които страдат от идеята, че тяхната мъжественост или женственост е по-различна от това, което природата им е дала.

В подкрепа на становището си, той посочва едно скорошно проучване, което показа, че процентът на самоубийствата сред транссексуална хирургия за промяна на пола е 20 пъти по-висока от самоубийствата при нормалните хора.

Д-р Макхю посочва и други изследвания от университета Вандербилт и Лондонската клиника „Портман“ направени върху деца, които са изразили транссексуални чувства, но с течение на времето, 70-80 процента от тях спонтанно са ги загубили.

„Това е заболяване, има същия ефект като при страдащите от анорексия, които поглеждат в огледалото и си мислят, че са с наднормено тегло“, споделя д-р Макхю.

Това предположение, че полът е само в съзнанието, независимо от анатомична структура на тялото, е довело до решението на хора с подобна сексуалност да настояват за социално приемане и утвърждаване на тяхната собствена субективна „лична истина“, каза д-р Макхю.

В резултат на това държави като Калифорния, Ню Джърси и Масачузетс са приели закони, забраняващи психиатри, дори с родителско разрешение, за да се възстановят естествените чувства между половете.

Според д-р Макхю, проучванията показват, че между 70 и 80% от децата, които изразяват транссексуални чувства „спонтанно ги губят“ с течение на времето.

Хората, които са се подложили на хирургична намеса с цел смяна на пола, са изразили задоволство от решението си, но с течение на времето са получили психични разстройства, които не са имали преди операцията.

„В „Хопкинс“ след операциите пациентите все още се смущават от хирургичното отстраняване на нормалните органи“, споделя д-р Макхю.

Бившият шеф на психиатрията „Хопкинс“ предупреждава да не се допуска насърчаване на определени групи с изразена транссексуалност (особено при младежите) да се дистанцират от техните семейства и да им се предлагат съвети и аргументи „за“ и „против“ транссексуалната операция.

Д-р Макхю казва, че има „заблудени лекари“, които работят с много малки деца, които имитират противоположния пол. Според данните близо 80 % от тези деца ще загубят сексуалното объркване с течение на времето. Хората, които се подлагат на операция с цел смяна на пола, не се променят от мъже в жени или обратното.Тези, които твърдят, че това е въпрос на граждански права или насърчават хирургичните интервенции всъщност насърчават появата на психично разстройство.

Транссексуалността е психично заболяване, твърдят учени
4.6 (91.85%) 54 глас[а]

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи