Удължаване и сгъстяване на косата – подводните камъни на красотата

Мария
Написана от Мария август 26, 2015 15:12

Удължаване и сгъстяване на косата – подводните камъни на красотата

Акценти:

  • Чужди коси - шлифоване
  • Висока температура - разлепване
  • Дезинфекция - чужди коси

Свързани:

Каква жена не мечтае за красиви и гъсти коси? Засега лекарите са разработили сложни схеми за пресаждане, в индустрията на фризьорското изкуство преди няколко беше направена истинска сензация – появи се метод за удължаване и сгъстяване на косата.

Вероятно на повечето от вас ще ви се стори, че мечтите са се сбъднали – макар и процедурата по удължаване да не е от евтините, практически всяка жена може с няколко пъти да увеличи обема на своята коса, да промени дължината и цвета ѝ и така да се превърне в истинска кралица на красотата.

Но известно време след възторжените отзиви се появиха и първите негативни – жените се оплаквали, че след свалянето на прикачените коси те едва не загубвали и своите собствени. А за лечението на увредените коси били необходими много време и средства.

Безопасно ли е удължаването на косата или по-добре да забравим за тези възможности и да се задоволим с това, което природата ни е дала?

Видове удължаване

За начало е необходимо да си изясним как се осъществява прикачването на коса. По технология то се разделя на горещо и студено, но и в този и в другия случай чуждите кичури коса се прикрепят към собствените с помощта на лепило и понякога с метални скоби. При това на мястото на прикрепянето се образуват микрокапсули, подобни на мъниста.

Горещото удължаване е по английска технология – това е способ, при който кичурите се прикрепват с нагрят кератин или восък без използването на скоби. Италианската технология предполага още и използването на специални метални скоби, които предварително се нагряват на необходимата температура.

Последен писък на модата е ултразвуковото удължаване, клипсите се разтопяват под действието на ултразвуковите вълни.

Английската технология може да изглежда по-щадяща, тъй като в косата няма метал. Но в този случай и здравината на прикрепените кичури коса не е много голяма – възможно съвсем неочаквано да се откачат. Така че по отношение на надеждността италианския способ с металните клипси надделява.

Студеното удължаване също се осъществява по няколко начина:

• С помощта на специална лента, на която се разпределят кичурите. Тя се прикрепя към корените на собствената коса с помощта на лепило. Това е най-бързият и евтин начин за удължаване.
• Процедурата по прилепването на чуждите кичури към собствените е подходяща повече за блондинки, тъй като лепилото има светъл оттенък.
• Кичурите коса се прикрепят към собствените с помощта на малки метални скоби, съответстващи на цвета на косата.

Как да изберете коса за прикачване?

Това е следващият, но изобщо не по-малко важен въпрос. Какъв е смисълът на удължаването, ако „неродната“ коса ще изглежда неестествено? За прикачване се използват само натурални човешки коси и никога изкуствени.

Чуждите коси трябва да съответстват по структура на собствените, в противен случай разликата ще бъде твърде очевидна. И това не се дължи на косата, тъй като тя може да се боядиса.

Преди продажба чуждите кичури коса преминават през дезинфекция и специална обработка и точно тук неопитните купувачи ги очаква неприятна изненада – косите се шлифоват и се покриват със силикон.

И заради това изглеждат изключително привлекателно. Но след 2-3 измивания напълно променят структурата си и то дори до неузнаваемост.

Как да се грижим за такава коса?

Не трябва да посещавате сауни, тъй като при висока температура лепилото се разлепва.

Удължаване и сгъстяване на косата – подводните камъни на красотата
4.5 (89.85%) 67 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 26, 2015 15:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи