Упражненията могат да променят целия ни живот

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 20:45

Упражненията могат да променят целия ни живот

Акценти:

  • Понижава ли се усещането за стрес след започването на редовни тренировки?
  • По-уверени ли са хората, които тренират?
  • В какво се изразява скритата депресия?
  • Преодолима ли е тя чрез спорт?

Свързани:

Няма съмнения, че ако спрем да преяждаме и намалим калориите на ежедневна база ще постигнем някои резултати и ще смъкнем някой и друг килограм.

Но ако искаме нашето тяло да е не само по-слабо, но и по-стегнато и атлетично само диета не е достатъчна. Нужно е да се правят и упражнения.

Идеалната комбинация е да се съчетаят упражнения с напрягане на мускулите, като например дигане на тежести и кардио тренировки, които топят мазнините чрез засилване на метаболизма. Също така са препоръчителни и упражненията за разтягане, които ще направят тялото по-гъвкаво и в добра форма. Всичко това е много важно ако искаме да имаме едно красиво и хармонично тяло.

Всички тези физически упражнения заедно ще направят чудеса. Така например когато правим кардио тренировки ние ускоряваме метаболизма. Това от своя страна засилва отделянето на ендорфини, а те ни дават много силно чувство за самоконтрол, така че човек се научава кога как и по колко да яде.

Спортуването ще ви се отрази не само в момента на тренировките. Например ако правите редовни кардио тренировки, вашето тяло ще продължи да гори много енергия дори и след като сте спрели с тренировката и дори дни след това.

Интересно е, че когато човек тренира достатъчно, за да загуби килограми, той се чувства много по-зареден с енергия и готов да тренира дори още повече.

В допълнение всеки свален килограм ще освободи вашите стави от излишно натоварване, така че вие ще можете да тренирате с все по-голяма лекота.

Друго предимство на комбинацията от кардио, силови и разтегателни упражнения е, че чувствително ще спадне нивото на стрес. Това ще ви даде чувство на позитивизъм и самоконтрол, ще ви направи по-самоуверени.

Интересно е, че много хора страдат от депресия, а много от депресираните дори не осъзнават това, защото имат скрита депресия, която се изразява просто като негативизъм, тревожност, нервност, преяждане и други емоционални и дори физически симптоми.

При редовен спорт обаче, човек започва да надвива постепенно депресията, излизайки от нейната клопка. Това ни кара да изпитваме по-малка нужда от храна и по този начин помага да стопим поне няколко килограма, защото вече няма да ядем за удоволствие, а само когато наистина сме гладни.

Упражненията могат да променят целия ни живот
4.5 (89.68%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 20:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи