Упражнения при хемороиди – съвети за лечение и профилактика

Мария
Написана от Мария септември 14, 2016 08:17

Упражнения при хемороиди – съвети за лечение и профилактика

Акценти:

  • Профилактика - разширени вени
  • Хемороиди - упражнения
  • Задържане - торс

Свързани:

Толкова деликатно заболяване, като хемороидите, изисква комплексен подход.

За неговото лечение се използват консервативни методи под формата на таблетки и кремове, а в остри ситуации се прибягва да хирургическа интервенция. Освен това лекарите често назначават специална диета и съветват да се увеличи двигателната активност.

Изпълнението на специален комплекс от упражнения ще помогне за лечението на хемороиди, а също и ще предотврати тяхната повторна поява. Комплексът може да се използва като средство за профилактика на това заболяване.

Упражнение при хемороиди – полза при лечение

Разпространена причина за хемороиди е застой на кръв в областта на малкия таз, които могат да се намалят за сметка на изпълнение на специални упражнения. Редовните занимания помагат:

• Да се укрепят мускулните групи на корема и на бедрата, а също и гладката мускулатура на чревната област;
• За укрепване на стените на кръвоносните съдове на аналното отвърстие и за повишаване на тяхната еластичност;
• За регулиране и привеждане в норма циркулацията на кръвта, за предотвратяване на нейните застои;

В заниманията е важна постоянността – комплексът се изпълнява ежедневно. За получаване на резултат може да се необходими няколко месеца.

Упражнения са противопоказни:

• При опасност от преждевременно раждане;
• При заплаха от спонтанен аборт;
• В остър стадий на хемороиди;

Допуска се изпълнение на някои елементи от комплекса за възрастни хора за облекчаване на състоянието. Всички движения се изпълняват много бавно, без бързане и резки движения.

Прибързаността може да доведе до влошаване на здравето.

Комплекс от упражнения за лечение и профилактика на хемороиди

Следва да се има предвид, че физическите упражнения е необходимо да се провеждат в съвкупност с останалото лечение, а не като самостоятелна процедура.

• Първият елемент от комплекса са упражненията на Кегел, с които били разработени специални движения, укрепващи мускулите на перинеума.

Задачата на тази мускулна група е поддържането на правилното положение на матката, правото черво и пикочния мехур.

При хемороидите тези упражнения се изпълняват под формата на ритмични свивания на областта на ануса и перинеума. Могат да се изпълняват и със задържане в съкратено състояние и отпускане след това. Съкращенията могат да се правят на всяко удобно място и положение.

• За изпълнение на втория елемент от упражненията се ляга по гръб, краката се присвиват в коленете, а стъпалата се подпират на повърхността на пода.

С вдишване бедрата започва да се издигат от повърхността на пода, като най-високото положение се стяга дупето. С издишването се прави връщане към стартовата поза, и след това упражнението се повтаря.

• Ляга се по гръб, краката максимално се изправят. Приповдигат се над пода на 15-20 см, и започва да се прави широк размах в хоризонтална плоскост, като краката се кръстосват помежду си. Ефективността на упражненията се повишава с увеличаване на амплитудата на движението.

• Отново се ляга по гръб, краката се вдигат нагоре и се имитира въртене на педалите на велосипед. Движението служи за укрепване на мускулите на тазовото дъно, а също и на коремната кухина. Повдигането на краката нагоре служи като профилактика на разширени вени.

• Последният елемент се добавя в комплекс за физически подготвени хора, които опират повърхността на лактите в пода, и се вдигат изправените крака и тялото нагоре, като се задържат на лопатките. Лактите се опират в пояса, което помага за задържането на торса в зададеното положение.

Упражнения при хемороиди – съвети за лечение и профилактика
4.5 (89.68%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 14, 2016 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи