Уроци от милиардери – как да възпитате бизнесмен

Мария
Написана от Мария ноември 4, 2015 02:54

Уроци от милиардери – как да възпитате бизнесмен

Акценти:

  • Деца - възпитание
  • Бизнесмени - отглеждане
  • Бащини уроци - усвояване

Свързани:

Ако майката на Ричард Брансън не беше обсебена от идеята да възпита от сина си гений-министър, едва той би получил световна известност като най-импозантния милиардер.

А ако бащата на Карлос Слим не беше научил сина си на щедрост, то човечеството нямаше почти нищо за индианците от племето майа, от което произхожда и народът на маите.

В настоящата статия ние събрахме няколко урока на родители на известни милиардери, които помогнали на своите деца да попаднат в класациите на Forbes и да получат световна известност.

Ричард Брансън

Кой е той – основател на корпорацията Virgin Group, състояние – $4.9 млрд.;

Урокът на родители – не се бой от трудностите

„Веднъж, когато бях на 4 години, майка ми спря колата на няколко мили преди нашия дом и ми каза, че сега аз съм длъжен сам да намеря пътя за дома през полето“, – пише Брансън в една от своите книги.

Тъй като това му било поднесено като игра, той много се зарадвал от възможността да си поиграе на нея. А с израстването му и задачите ставали по-сложни.

Майка на Брансън го готвела, ако не за министър, то поне за милионер. За най-важно за възпитанието му смятала изграждането на качества като смелост и самостоятелност.

Една сутрин майката на милиардера го събудила и го накарала да се облече. Неговата задача се състояла в това да измине на велосипед 50 мили.

В пълна самота той въртял педалите, после пренощувал у роднини и се върнал у дома на следващия ден, като страшно се гордеел със себе си.

Той бил убеден, че майка му ще го посрещне с радостни викове, но вместо това тя го накарала да отиде да помогне на съседа с цепенето на дървата за огрев.

Карлос Слим

Кой е той – основател на Grupo Carso, състояние $77,1 млрд.

Неговият баща бил ливански емигрант, който след като се замогнал малко от кварталната си бакалия, веднага започнал да издава вестник за ливанските емигранти в Мексико, за да им по-лесно и по-бързо да се адаптират в новите условия.

Целта на живота му била не печеленето на пари, а възможността да помага на другите хора, като се опитал да предаде своя мироглед на децата си.

За това че бащиният урок е бил усвоен от 4-тия от 5-те му деца – Карлос Слим, свидетелства факта, че сега на територията на Мексико всички важни разкопки на маите и на ацтеките се финансират лично от него.

Сергей Брин

Кой е той – основател на Гугъл, състояние 31,8 млрд. долара.

Уроци на родителите – спортувай

Родителите на Брин подходили отговорно към възпитанието на сина си. В САЩ той посещавал начално училище по системата Монтесори.

Допълнително образование момчето получило у дома, където майка и баща му с часове разговаряли за физика, и което е още по-изненадващо – в многобройни спортни клубове.

Роделите му, които били физици по професия изобщо не се бояли, че техният син може ѝ да не тръгне по стъпките им и да предпочете спортната пред научната кариера.

Уорън Бъфет

Кой е той – генерален директор на Berkshire Hathaway, състояние 62 млрд. долара.

Уроци на родителите – търпението се възнаграждава

Бащата на милиардера бил брокер на ценни книжа, затова той обичал много да показва на малкия си син – цифри, акции и прочие ценни книги. Благодарение на бащините уроци, момчето развило удивителна памет за числата.

Уроци от милиардери – как да възпитате бизнесмен
4.5 (90%) 30 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 4, 2015 02:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи