Усмивката на Баба Яга – загубата на зъби води до поява на бръчки

Мария
Написана от Мария февруари 17, 2016 22:47

Усмивката на Баба Яга – загубата на зъби води до поява на бръчки

Знаете ли, че зъбите са арматурата за кожата на лицето? И всеки изваден зъб – това са излишни вдлъбнатини, увисване и бръчки.

Пластичните хирурзи неслучайно казват, че е безполезно лицето да се опъва, докато не са възстановени всички зъби. Възможно е профилактиката на бръчки да е единственият мотив, който да не ви достига, за да отидете на зъболекар?

От къде пък гънки?

Лицево-челюстните хирурзи и зъболекарите ортодонти много добре знаят как бръчките са свързани с липсата на зъби.

Например:

„Осморките“, мъдрите – много години са се смятали за ненужни. Никога не са били лекувани и зъболекарите предлагали премахването им, дори и да не болели.

В крайна сметка и зъболекарите признаха, че „осморките“ са полезни от гледна точка запазване на младостта. Ако са пораснали, то те са като вътрешна рамка за бузите, и изваждането на тези зъби влече след себе си ранни вертикални бръчки на бузите и увисване на долните части на бузите.

Кътници – основната поддръжка за зъбите отвътре. Ако не достигат, бузите потъват и то несиметрично. А вдлъбнатините бързо водят до образуването на дълбоки вертикални бръчки и до по-силно очертаване на назолабиалните гънки.

Вследствие загубата на дъвкателните зъби се отпускат ъгълчета на очите, появяват се т.нар. „гъши лапи“, като се допълват от увисването на долната част на бузите и бръчките-марионетки – множествени разклоняващи се гънки в посока надолу от ъгълчета на устните, заради които долната челюст изглежда сякаш направена на шарнир.

Кучешки – както горните, така и долните отговарят за извивката на долната линия на овала на лицето – приблизително по краищата на долната челюст.

Ако липсват, то тогава формата на лицето загубва яснота и увисва по типа на двойната брадичка. Отпускат се и ъгълчетата на устата, което придава на лицето уморен вид, а впоследствие се засилват и назолабиалните гънки. Могат да се появят и бръчки-марионетки, а също и да увиснат долните части на бузите.

Липсата на един или няколко предни зъба води до пропадане на горната или долната устна, впоследствие това се трансформира в бръчки.

По-късно бръчките в областта на назолабиалния триъгълник стават по-дълбоки, под долната устна кожата увисва. Отпуска се линията на усмивката – сега ъгълчета на устата при усмивка не се вдигат.

Но бръчките-марионетки традиционно съпътстват загубата на зъба, където и той да се намира.

Кога имаме основание за притеснение?

Колко дълго време можем да ходим без зъби, преди да се появят тези неприятни последствия. Но за да разберем това, е необходимо бързо да узнаем какво се случва след загубата на зъб.

В челюстната кост има т.нар. зъбен отвор. Ако зъбът падне от нея, то в зоната на някогашния корен намалява количеството на кръвоносните съдове – сега те не се нужни.

Впоследствие костната тъкан около отвора започва да се резорбира, вместо отвор се образува вдлъбнатина. След това челюстта се отпуска и изтънява на това място.

В юношеството еластичната кожа и бързото възстановяване на клетките позволяват да се изкарат 3-5 години, преди загубата на зъби да се отрази под формата на бръчки.

Но след 40 такива бръчки още от 6 месеца до година след загубата на зъба. Трудно е да се каже, кое е по-опасно, тъй като в млада възраст, ако човек избегне поставянето на протези, то се разрушава челюстната кост.

Така че във всяка възраст загубеният зъб е желателно да се възстанови в рамките на 3 месеца. В противен случай съществува риск човек да се състари по-рано, отколкото е предвидено от природата.

Усмивката на Баба Яга – загубата на зъби води до поява на бръчки
4.6 (91.02%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 17, 2016 22:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи