Увиване на тялото със стреч фолио за отслабване – истина или измислица

Мария
Написана от Мария юни 28, 2015 18:16

Увиване на тялото със стреч фолио за отслабване – истина или измислица

Акценти:

  • Увиване с фолио - обмяна на веществата
  • Хранително фолио - обезводняване
  • Увиване - изгаряне на мазнини

Свързани:

Увиването с найлоново фолио е популярен „домашен“ метод, с помощта на който могат да се свалят няколко излишни килограма. Но толкова ли е ефективен?

Наистина ли увиването с фолио спомага за изгарянето на мастните отлагания или това не е нищо повече от измислица?

Увиването с цел отслабване – популярна козметична процедура, осигуряваща избавянето от няколко излишни килограма. Към настоящия момент съществуват десетки различни способи за увиване, с използването на едни или други вещества и продукти, например екстракт от водорасли, мед, глина, шоколад, кафе и други.

За най-елементарен метод за увиване може да се счита увиването с хранително фолио, което е достъпно и в домашни условия. Ефективен ли е в действителност този метод или е поредната измислица? Нека да разясним по-подробно.

На първо място следва да отбележим, че според диетолози, когато човек желае да отслабне търси възможности, а когато не иска – причини и извинения. И препоръчват да не се губим времето си в търсене на извинения.

Увиване с хранително фолио и обмяната на веществата

Някои хора предполагат, че увиването с фолио ускорява метаболизма поради стимулиране на кръвообращението. Но това не е нищо повече от мит.

Всъщност при увиването с фолио се осъществява преразпределяне на кръвния поток. Кръвоносните съдове от участъка, подложен на увиването се разширяват, което води до приток на по-голямо количество кръв към определени части на тялото.

Същевременно не се увеличава нито силата, нито честотата на сърдечните съкращения и кръвта циркулира с обичайната си скорост.

Увиването спомага за изгарянето на мазнините

То може да бъде ефективно само в борбата с така наречената пълнота от отоци. Обилното отделяне на пот при увиването с фолио води единствено и само до обезводняване на организма, но не и до изгаряне на мастните отлагания.

Много хора предполагат, включително и някои специалисти, че с увиване може да се постигне локално разграждане на мастната тъкан. Но всъщност при отслабване мастните отлагания изтъняват по цялото тяло. Невъзможно е отделно да се намаляват размерите на бедрата, корема или на седалищните части.

В действителност увиването ви помага да се избавите от излишните течности в организма, но нищо повече от това. Освен това, прилагайки този метод човек лесно може да се обезводни, което е изключително опасно за организма, особено когато температурите са над 30 градуса по Целзий.

Въз основа на горепосоченото, не е трудно да се стигне до заключението, че хранителното фолио не е подходящо за справяне с излишните килограми.

Истинското отслабване – намаляване на мастните отлагания е възможно да се постигне само чрез правилен хранителен режим, което предполага съществена промяна на този, който се спазва към момента, и физически натоварвания.

Въпреки това обаче е възможно и комбиниране използването на найлоновото фолио и упражненията. За тази цел увивате частите от тялото, които желаете да оформите и започвате изпълнението на съответните упражнения.

Както бе посочено по-горе при увиване с хранително се стимулира функцията на потните жлези, което се отразява благоприятно и на цялото тяло, тъй като чрез отделената пот се изхвърлят и натрупаните вещества в организма.

Но следва да имате предвид, че ефектът от използването на хранително фолио върху фигурата е до известна степен заблуждаващ, защото той се постига главно за сметка на обезводняването на организма, а не както при здравословното отслабване чрез намаляване на мастните отлагания.

Увиване на тялото със стреч фолио за отслабване – истина или измислица
4.5 (89.47%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 28, 2015 18:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи