В колко часа е най-добре да се прави секс според ендокринолози

Мария
Написана от Мария декември 29, 2015 21:22

В колко часа е най-добре да се прави секс според ендокринолози

Акценти:

  • Секс - жени
  • Женски оргазъм - еротични сънища
  • Сексуалност - изявяване

Свързани:

В определено време от деня хормоналните нива на мъжете и жените достигат оптимално съотношение, и това позволява на двамата партньори да получат максимум удоволствие.

Най-доброто време от денонощието за секс е 15:00. Специалистът по ендокринология Алиса Витти нарича това време „дневно удоволствие“, тъй като в този момент и мъжете, и жените се намират на една сексуална вълна.

Както пояснява Витти, за мъжете пикът на сексуално желание е сутрин, тъй като през нощта в техния организъм се натрупва мъжкият полов хормон тестостерон. Именно поради тази причина на мъжете сутрин най-много им се прави секс и в това време те демонстрират най-добра сексуална издръжливост.

Но през деня, макар и нивата на тестостерона да спадат, в мъжкия организъм се повишава друг полов хормон – естроген.

Тази комбинация създава ефект на емоционално присъствие на мъжа по време на полов акт и води до това, че той е способен по-добре да се фокусира върху женските потребности и така да достави на партньорката си по-голямо удоволствие.

При жените около 3 часа следобед се наблюдава пик на нивото на хормона на стреса кортизол в кръвта, който им дава енергия и повишава тяхната възприемчивост. Накрая, разяснява Витти, мъжкото и женското сексуално желание се синхронизират, и двата пола получават най-голямо удовлетворение от секса.

Но проблемът е в това, че през деня и двамата партньори обикновено са на работа, и не им до личен живот. Поради тази причина добра алтернатива на дневния може да стане сутрешния секс, смятат специалисти.

За това, Освен пикът на тестостерона при мъжете, който се пада в 7 сутринта, спомага и нощният отдих. Чувствата се обострят, а жените през това време са най-чувствителни към докосванията и лесно се възбуждат.

Според изследване на американски учени, предварителните ласки сутрин продължават два пъти повече от обичайно. По време на сутрешния секс жените имат най-големи шансове да достигнат оргазъм и да заченат, според изследователи от университета в италианския град Модена.

Друго интересно откритие направиха наскоро британски учени, а именно, че 1/3 от жените получават оргазъм на сън.

Сексуалното удоволствие от този тип изобщо не е свързано с мастурбация. Много хора сънуват еротични сънища и много от тях изпитват оргазъм по време на сън. Това явление е характерно не само за юноши, но и за жени от всички възрасти.

Трудът на специалистите от Университета за изследване на секса на Кинсли показва, че болшинството от жените периодично изпитват оргазми по време на сън – от юношеска възраст до 50 години, без значение дали са самотни или не.

В проучването взели участие 11 хиляди души, те разказвали за своята сексуалност и за сексуалния живот.

Оказало се, че 13% от мъжете и 5% от жените изпитали своя първи оргазъм именно по време на сън – за еротични сънища си признали 70% от жените и 100% от мъжете. Също изследователите установили, че 45-тата си година оргазъм по време на сън изпитват 37% от жените.

Доктор Деби Хербеник от Университета Кинсли посочва, че женският оргазъм има психологическа природа – поради тази причина неговото настъпване не е свързано с мастурбация. А колегите на Хебеник смятат, че ключът към постигане на сексуално разтоварване са именно еротичните сънища, които освен това и подобряват съществено качеството на съня.

В колко часа е най-добре да се прави секс според ендокринолози
4.4 (88.28%) 29 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 29, 2015 21:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи