В САЩ на бял свят се появи дете от баща, който никога не се е раждал

Мария
Написана от Мария октомври 27, 2015 19:47

В САЩ на бял свят се появи дете от баща, който никога не се е раждал

Акценти:

  • Генетика - аномалии
  • Тест - бащинство
  • Човешка химера - рядкост

Свързани:

Американски лекари съвсем неочаквано се превърнаха в свидетели на уникална генетична аномалия, която в научния свят носи названието „човешка химера“.

Млада двойка, живееща във Вашингтон, била обезпокоена от факта, че кръвната група на сина им не съвпадала с тази на родителите.

Дете било дългоочаквано за двамата партньори, тъй като се лекували дълго от безплодие и за забременяването се осъществило посредством метода ин витро.

Родителите подозрели, че е възможно в клиниката просто да са объркали спермата. Макар и лекарите да твърдели, че не са допуснали никаква грешка, младата двойка продължила с разследването какво точно се е случило.

За да се ориентират в обърканата ситуация обезпокоените родители се обърнали към специалиста по генетика Бари Стару от Стандфордския университет.

Впоследствие 34-годишният мъж дал ДНК проба за анализ, от която разбрал, че изобщо не е баща на своето дете, а негов чичо. Гените съвпадали само с 10%.

Но с това шокът не приключил – истинският баща на детето, по предположение на лекарите, се оказал човек, който никога не се е раждал.

Мъжът имал брат-близнак, който умрял още в утробата на неговата майка.

По време на проведените след това изследвания се установило, че в спермата и слюнката на оцелелия близнак се съдържат 2 различни генетични набора, което било доказателство, че той е генетична химера.

Смята се, че практически всяка 8-ма бременност започва като развитие на няколко плода, а впоследствие един от тях „поглъща“ другите, включително и техният генетичен материал, който съществува в клетките на човека в зряла възраст паралелно. Това явление се нарича тетрагаметен химеризъм.

Явлението „човешка химера“ е голяма рядкост. Най-често, дори и ако подобен обмен на гени се случва в майчината утроба, то това така и не става известно.

Но е регистриран случай преди 13 години, когато се оказало, че жена не е биологична майка на своето дете, а негова леля.

Специалистите предполагат, че в бъдеще подобни случаи могат да зачестят, поради широкото разпространение на изкуственото оплождане.

Да припомним, че през юни стана известно, че ООН реши да въведе тест за бащинство за миротворците в горещите точки.

Това се дължи на факта, че множество разследвания разкриват факти за извършено сексуално насилие от миротворците над местните жителки в зоните на конфликтите.

Вътрешните разследвания показват, че много деца, родени в местата на провеждане на омиротворяващите мисии са били заченати чрез насилие над местните жени.

Решението за необходимостта от провеждане на ДНК тестове ще се взема самостоятелно от страната, изпращаща миротворци в съответната мисия на ООН. В този случай ще се отчитат конкретните случаи.

Но медии във Великобритания отбелязват, че тази практика едва ли ще е възможно да стане задължителна. Миротворците, чието бащинство се установи, е възможно да бъдат вкарани в затвора или да бъдат задължени да заплащат издръжка, в съответствие в законите на страната, в която е било родено детето.

Точният брой деца, родени от военни , участващи в миротворческите мисии на ООН не се съобщава. Известно е само, че към настоящия момент в горещите точки се намират повече от 125 хиляди войници.

В първите дни на юни тази година до медиите достигна доклад, който предизвика огромен скандал, съгласно който военните предлагали на местните жени бижута, мобилни телефони, дрехи, храна в замяна на сексуален контакт с тях.

В САЩ на бял свят се появи дете от баща, който никога не се е раждал
4.5 (89.8%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 27, 2015 19:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи