Вечно търсещият – защо е тревожно, ако мъжът не се ожени до 35 години

Мария
Написана от Мария октомври 25, 2015 23:28

Вечно търсещият – защо е тревожно, ако мъжът не се ожени до 35 години

Акценти:

  • Сексуална зависимост - опасна
  • Духовно развитие - висота
  • Безразборни връзки - градски мъже

Свързани:

„Синдром на Казанова“ – един от крайните варианти на сексуална зависимост. И сексолозите твърдят, че в съвременното общество има една голяма категория мъже, които са пленници на секса. Тези сексохолици съжаление се определят като поличба на времето.

Сексохолизмът всъщност не е толкова рядко явление. И много по-широко разпространен от алкохолизма. В големите градове 30% от мъжете са сексуално зависими.

Всеки представител на силния пол, който не ожени до 35-40 години, или е имал кратък брак и бързо се е развел, е сексохолик. Такива мъже могат да правят секс 4,5, 6 пъти в седмицата, появяват се все нови и нови партньорки.

Защо им са сексохолиците толкова жени? На тях им се струва, че в очите на околните те изглеждат като орли. „Ето, ти живееш с жена и за теб е добра.

Но е една. А при мен за 1 седмица идват на гости по 5 жени. И негърка беше, и рускиня, жена с 3 деца, студентка… Аз съм просто секс-гигант! “ Сексът на такива мъже им е необходим за укрепване на самооценката, за потвърждение, че са оборотни и търсени.

Зависимите от секса могат да се разделят на 3 групи:

„Вечно търсещият“ – обикновено мъжът на 25-27 години вече знае, какъв е неговият идеал за жена. Но такъв няма и затова е възможно той да започне постоянно да търси идеалната жена.

„Вечно раненият“ – говори, че в юношеството го е наранила някаква жена и сега не иска да започва сериозни отношения с тези коварни особи. Но ако се направи опит да се проучи каква е била тази обида, която му е нанесена, се оказва, че това е нещо наистина дребно.

„Синдром Питър Пан“ – помните ли юношата от английската класическа литература, който не остарявал? Обикновено мъжът тип „Питър Пан“ спортува, поддържа се в добра физическа възраст и на всяка възраст смята, че още е твърде млад, за да се обвързва и да засяда у дома на дивана.

„Синдром Дож Жуан“ – такъв човек „събира“ жени. Той е колекционер. А всеки такъв знае, че колекцията принципно не може да бъде събрана окончателно. Макар и нашият „Дон Жуан“ на глас да не говори за това и никога да не си признава си за това, дори на самия себе си.

„Синдромът Казанова“ – един от най-крайните варианти на сексохолизма. Доста дълбока патология. Той не получава особено удоволствие от сексуалния контакт с жена – като само добавя поредната в списъка, за да се хвали пред приятелите си.

Слабо си ги спомня. Макар и да разбира, че сред тях е имало и такива, които наистина заслужават внимание. Но не, той е на принципа – да не ги виждам за втори път, на него са му нужни все нови и нови.

Но проблемът с тези мъже, че не желаят да признаят дори на себе си, че имат проблеми в личен план. Сексохолизмът не е опасен физически.

Но представлява заплаха от психологическа гледна точка, защото във времето, когато човек би могъл да расте професионално, да се развлича с нещо, да се развива духовно, той си мисли само с коя да си легне тази вечер, казано на жаргон.

Затова и такива мъже не успяват да достигнат далеч нито в професионалната, нито в духовната сфера, тъй като цялата им енергия отива в това да мислят за все нови и нови интимни партньорки.

Вечно търсещият – защо е тревожно, ако мъжът не се ожени до 35 години
4.4 (88.68%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 25, 2015 23:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи